Michael Vanthourenhout niet fit genoeg om te starten in Wereldbeker Koksijde

zondag 21 november 2021 om 10:30
Michael Vanthourenhout niet fit genoeg om te starten in Wereldbeker Koksijde

foto: Cor Vos

Michael Vanthourenhout zal vandaag niet aan de start verschijnen van de Wereldbeker in Koksijde. De crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal heeft last van een verkoudheid en is volgens zijn ploeg niet fit genoeg om deel te nemen aan de Duinencross.

De 27-jarige crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal kampt sinds een paar dagen met een zware verkoudheid en verscheen daarom ook al niet aan de start van de Superprestigecross van Merksplas. Vanthourenhout hoopte nog op tijd fit te zijn voor de Wereldbeker van Koksijde, maar het bleek ijdele hoop. Zijn werkgever laat weten dat hij nog te veel last heeft van zijn verkoudheid.

Vanthourenhout zal nu een paar extra rustdagen inlassen. De veldrijder hoopt op tijd fit te geraken voor de eerstvolgende crossen in Kortrijk (X²O Badkamers Trofee) en Besançon (Wereldbeker) op zaterdag 27 en zondag 28 november.

De West-Vlaming stond na vijf manches in de Wereldbeker vijfde in het algemeen klassement, op slechts drie punten van de voorlopige nummer twee Lars van der Haar. In Waterloo (2e), Fayetteville (3e), Iowa (3e) en Overijse (2e) waren er podiumplaatsen voor Vanthourenhout. In Zonhoven en Tábor kwam hij als zesde en vijfde over de streep.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Rondje 25 21 november 2021 om 11:41

Jammer, daar gaat zijn klassement.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair