Michael Storer: “Laatste klim deed me denken aan trainingskamp met Romain en Thymen”

vrijdag 22 april 2022 om 16:29
Michael Storer: “Laatste klim deed me denken aan trainingskamp met Romain en Thymen”

foto: Cor Vos

Michael Storer beleefde met zijn ploeg Groupama-FDJ een succesvolle laatste dag van de Tour of the Alps. Het team won met Thibaut Pinot de slotetappe, terwijl de 25-jarige Australische klimmer op de tweede plaats in het algemeen klassement eindigde.

“Het was een perfecte dag. We konden niet op meer hopen. De laatste klim deed me denken aan afgelopen jaar toen we met Romain (Bardet, red.) en Thymen (Arensman) volle bak omhoog reden tijdens een trainingskamp in Oostenrijk”, vertelde Storer, die het voorbije seizoen nog voor Team DSM reed, in gesprek met Cycling Pro Net. “Om weer met elkaar te koersen, zorgde wel voor een flashback.”

Voor de Australiër was zijn tweede plaats in het eindklassement zijn een-na-beste resultaat in een algemeen klassement uit zijn carrière, na zijn eindzege in de Tour de l’Ain van 2021. “Het is ongelooflijk om tweede te worden. Er waren zoveel sterke jongens. We wisten aan het begin van de week niet of we voor het klassement zouden gaan. De eerste dagen gaven me echter vertrouwen en uiteindelijk besloot ik ervoor te rijden.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Wheely 22 april 2022 om 16:53

Lekker seizoen draaien de FDJs zeg. Qua zeges blijft het wat achter maar wel een hoop mooie ereplaatsen.

0
Westfalen 22 april 2022 om 17:53

Storer is toch wel een voorbeeld, dat je ook als 24 of 25 jarige nog grote stappen kunt maken. Leek in de eerste jaren bij DSM stil te staan.

0
Anton van Valouwe 22 april 2022 om 18:07

Storer en ook Hindley hebben ze langzaam gebracht, dat ze dan vertrekken omdat ze elders meer kunnen verdienen is dan maar zo.

0
Bimbo Visma 22 april 2022 om 19:33

Mooi gezelschap op pad. Felix Gall had de memo gemist

0
Dayer Quintana 22 april 2022 om 20:28

Die Storer was toch wel een aangename en onverwachte verrassing in de voorbije Vuelta. Zo eentje die in een topdag gewoon niet te houden is en ook niet traag na een lastige koers.

Benieuwd waar hij kan komen in de Ronde van Romandië als klassementsman en dan ritten proberen kapen in de Tour en eventueel een herrezen (?) Pinot bijstaan.

0
Pelsluis 23 april 2022 om 09:35

Geen sympathie voor. Heeft geen poot uitgestoken. En dan wel voor Arendsman finishen.
Ik had hem daarvoor al ergens vastgezet tegen de nadar, klein zwiepje. Ff de mores bijbrengen. Arendsman te aardig….

0
Melkzuur 23 april 2022 om 09:48

Ja, want koersen doe je om aardig gevonden te worden door de concurrentie.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone