Michael Rasmussen reageert op uitspraken Chris Froome: “Wat een bullshit”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 8 november 2023 om 09:42

Michael Rasmussen reageert op uitspraken Chris Froome: “Wat een bullshit”

Chris Froome stelde onlangs in gesprek met Velo en Cyclingnews dat zijn mindere prestaties van de afgelopen seizoenen deels te maken hebben met een verkeerde fietspositie. Oud-renner Michael Rasmussen gaat duidelijk niet mee in het verhaal van Froome en haalt uit op X. “Wat een hoop bullshit.”

De voorbije jaren kampte Chris Froome met rugproblemen, maar nu lijkt hij de oorzaak te hebben achterhaald. Zonder dat hij het zelf in de gaten had, veranderde zijn fietspositie flink toen hij INEOS Grenadiers verliet voor Israel-Premier Tech. En dat was de bron van zijn klachten, stelt de viervoudig Tourwinnaar in gesprek met Cyclingnews. “Eerst dacht ik dat het de leeftijd was”, zegt de 38-jarige Froome.

“Maar toen begon ik me vragen te stellen bij mijn positie op de fiets en begon ik te vergelijken. Ik had nog een van mijn oude fietsen uit mijn tijd bij Team Sky/INEOS, dus ik kon de twee verschillende fietsen vergelijken. Ik ontdekte dat er een verschil was in de reach (de afstand tussen de punt van het zadel en het stuur, red.). Bij mijn nieuwe fiets was deze drie centimeter langer.”

Froome maakte na 2020 de overstap van Team INEOS naar Israel Start-Up Nation, dat tegenwoordig Israel-Premier Tech heet. Bij de Britse ploeg reed hij op een Pinarello, tegenwoordig heeft hij een Factor. “Ik ben met mijn oude fiets naar een specialist gegaan en we hebben heel grote verschillen ontdekt tussen mijn posities. Maar nu hebben we veranderingen doorgevoerd. Wat de zadelhoogte betreft, gaat het om meer dan centimeters. En bij de reach gaat het ook om heel veel. We hebben het hier niet over millimeters.”

“Elke profwielrenner voelt dit meteen”
Klinkklare onzin, stelt Michael Rasmussen op X. “Wat een hoop bullshit van Froome”, maakt de inmiddels 49-jarige Deen van zijn hart geen moordkuil. “Elke professionele wielrenner die duizenden uren op de fiets zit, voelt meteen als er zo’n verandering zou zijn. Froome zou op zijn Pinarello van 2015 nog altijd geen top twintig rijden in de Ronde van Rwanda, met zijn huidige niveau”, stelt de ex-renner van onder meer Rabobank.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
30 Reacties
Sorteer op:
8 november 2023 11:24
Te veel aan de puffer gehangen Froomy… hoe kan je zo’n enorme blunder begaan en hoe kom je er bij om dat publiek te delen, lijkt me meer iets om beschaamd in een hoekje te gaan zitten treuren….
8 november 2023 10:00
https://dmcx.com/2022/06/09/chris-froomes-2022-bike-size/

https://dmcx.com/2020/04/08/chris-froomes-2020-bike-size/

Als er zelfs volgers zijn die de exacte afmetingen van Froome zijn fietsen kennen en die ook weten dat Froome zelfs varieert in lengte van stuurpen en spacers afhankelijk van het type rit in een rittenkoers, dan weet je dat zijn verhaal inderdaad absolute bullshit is.

Zoals ik ook in het andere topic al zei: beetje zielig dat je die excuses moet blijven verzinnen en vooral denkt dat je kan wegkomen met zo'n absoluut doorprikbaar bullshitverhaal.
  8 november 2023 16:39
  Is ook bullshit, vind het ook pijnlijk dat Cyclingnews niet hier tegenin gaat als je zulke aperte onzin voorgeschoteld krijgt. Dan ben je als journalist een watje.
8 november 2023 13:20
Waar ik mij aan erger: Waarom moeten wij en Rasmussen die bedenking maken?
Waarom zijn journalisten niet wat kritischer als de geïnterviewde klinkklare onzin vertelt? Cyclingnews laat zich hier toch een mouw opspelden.
  8 november 2023 14:03
  Wie weet komt Raymond nog met iets?
  8 november 2023 23:33
  Sport verslaggevers zijn toch vooral entertainment gericht. Mensen met echte journalistieke ambities gaan toch wat nuttigers doen. Op zonneveld na dan, maar er is weinig markt voor nog meer met die insteek. Ik lees Sport vooral voor de leuk.
8 november 2023 13:03
Voor de man van 5 milj moet de pr machine uiteraard blijven draaien, anders weet niemand dat hij nog profwielrenner is.
Wel grappig btw dat hij nb zelf investeerder is in Factor. Mss komt er binnenkort een nieuw model uit zonder stuurpen.
https://www.cyclingnews.com/news/froome-invests-in-factor-bikes/
8 november 2023 14:24
qua vermaak zag ik 10x liever een Rasmussen dan een Froome,
veel meer karakter die eerstgenoemde,
heeft ook meer zinnigs te melden
het hele circus (Panem et circenses) eromheen is bekend en is vandaag de dag echt niet anders
dan ervoor
  8 november 2023 23:34
  De ploegbaas van rasmussen bewaarde ook geen doping op kantoor, dus die lijkt me meer betrouwbaar iig
8 november 2023 10:36
Hij is einde contract, op deze manier probeert hij zich weer al interessant in de markt te zetten
  8 november 2023 10:41
  Alleen is hij niet einde contract, toch? Had 3 jaar met eenzijdige optie (aan zijn kant) om te verlengen tot max. 5 jaar.
  8 november 2023 11:02
  Hij blijft tot en met 2025 bij Israël en waarschijnlijk stopt hij daarna
  8 november 2023 12:08
  Hij had optie in contract om door te mogen . Voor 5 mil per jaar wil ik ook wel bullshit verkopen
8 november 2023 12:28
Zolang er zondaars (betrapt en niet betrapt) in functie rond het peloton lopen is het niet te rechtvaardigen dat types als Rasmussen levenslang hun mond moeten houden. Of anderen te verbieden hun woord te verspreiden (zoals wf hier doet)
8 november 2023 12:39
omdat ik m'n haar wil behouden.
8 november 2023 16:36
100% eens met Ray moeten allemaal niet zo schijnheilig doen. Snoepen gebeurt nog steeds en zal bij deze sport altijd blijven
8 november 2023 18:14
Altijd goeie teksten, die Rasmussen. Lekker!

Denk nog wel eens terug aan die etappe Rasmussen vs Contador (en dat Voigt (?) bovenop staat te wachten). Man, wat een geweld, briljant!
8 november 2023 12:28
Sinds deze Deen gestopt is heeft de wetenschap geen sprongen gemaakt die groot genoeg zijn om de renners vandaag de dag met een schoon lichaam en zuiver geweten harder te laten rijden dan die zondaars toen.
Het is echt super naïef om te geloven dat alles nu schoon en lief gebeurt. Iedereen binnen welke sport ook, organisatie, club, team, individu, promoters, sposors etc. hebben er financieel baat bij dat de sport spectaculair is om naar te kijken. Zo nu en dan een schandaal uit laten komen draagt daar ook aan bij. Wil je van de sport genieten, dan moet je je er geen vragen bij gaan stellen.
Brood en spelen hebben vooral een maatschappelijk doel waar de meeste mensen niet bij stilstaan of stil willen staan. Hoef je niet mee eens te zijn, heb ik geen boodschap aan verder.
  8 november 2023 17:20
  Ik denk dat jij aan wel meer dingen geen boodschap hebt. Zo zijn er sinds het tijdperk Rasmussen juist enorme sprongen gemaakt. Bijvoorbeeld met voeding. En dan hebben we het dus over een Rasmussen die nuchter duurtrainingen ging doen met zo weinig mogelijk eten, en etappes rijden met 6 gelletjes. Versus renners die nu 120 gr koolydraten per uur verwerken (!). Dat verschil is zo ongekend groot.
  Of wat te denken van vezelarm eten gedurende bergetappes wat makkelijk een halve kilo kan schelen. Daar had iemand als Rasmussen (die al zn haar weg scheerde om gewicht te besparen) helemaal geil van geworden :)

  Niet dat ze nu allemaal netjes alleen op sportvoeding rond rijden. Maar jij zwetst gewoon onzin.
8 november 2023 11:33
Ik ken ook nog wel wat verhalen over Rasmussen.....wat is nou de waarde om zo'n moordenaar van de wielersport aan het woord te laten over deze situatie? Laat meneer Rasmussen vooral naar zichzelf kijken.
  8 november 2023 11:37
  De waarde is dat hij toch niet meer over z’n imago hoeft na te denken want dat wordt nooit meer goed, geen brave praatjes hoeft te doen, maar kan schrijven wat hij denkt. Best waardevol. Hup vrije geesten!
  8 november 2023 11:55
  Rasmussen is juist één van de tofste opiniemakers. Intelligente gast die geen spaarmodus of belangenvertrengeling kent.
  8 november 2023 12:43
  Even voor de goede orde

  "Moordenaars" die altijd hun bek moeten houden volgens WF moraalpredikers :

  Bruyneel, T. Dekker, Rasmussen, Boogerd, Armstrong, Vinokourov

  "Legends" die van harte welkom zijn in de wielerwereld:

  Valverde, Niermann, Maassen, E. Dekker, Indurain, Museeuw, Zoetemelk, Zülle, Merckx

  Zoiets?
  8 november 2023 13:35
  Bandiet Gianetti wordt hier ook wel graag geciteerd. Ook Basso, Contador en Vaughters zijn hier geloofwaardige ploegbazen/eigenaars.
  8 november 2023 13:53
  Welke ploeg reed hij ook nog maar? Haha
  8 november 2023 13:56
  Froome is net zo schuldig aan bewezen dopinggebruik als Rasmussen. Die is er echter mee weggekomen door te dreigen met dure processen.
  8 november 2023 14:27
  Ok helder, we vinden het dus allemaal prachtig dat Rasmussen de wielermedia mag halen. Ik denk er anders over. God, wat heb ik de man aan lunchtafels lopen verdedigen. Natuurlijk zat hij niet aan de doping, gewoon keihard trainen en uitgekiende voeding. Belachelijke insinuaties allemaal, hij zei het zelf immers ook. Tot de waarheid aan het licht kwam. Mij zelden zo bedrogen gevoel, nou ja, door Lenciepencie misschien. Ik heb er helemaal niets mee dat dit soort figuren nog de krantenpagina´s halen met hun meningen. Alsof Willem Holleeder Opsporing Verzocht presenteert,
  8 november 2023 16:02
  Armstrong was vóór en na z'n bekentenissen een nare kerel en beschadiger van sport en collega's. Rasmussen en anderen toonden zelfinzicht en karakterontwikkeling, en vroegen geen clementie. Froome heeft zich karakterloos achter de Ineos-machine verscholen, nou ja begrijpelijk als je 25M kan pakken. Van dat rijtje is Rasmussen mijn favoriete bullshit-duider.
  Overigens is mijn reach vermoedelijk ongemerkt een centimeter of 40 te lang, afgaande op mijn prestaties de afgelopen 30 jaar.
  8 november 2023 18:23
  @Alucard: benieuwd hoe je bij Maassen komt? Als er iemand anti doping was in zijn wieler periode..
  8 november 2023 23:29
  Peterwinnen, dat verdedigen heb je toch echt zelf gedaan en kun je moeilijk rasmussen verwijten. Rabo was een grote ploeg in een wereld waarvan in 2007 echt al wel bekend was dat de toppers overal aan zaten, ook Armstrong positief was geweest en zijn bully gedrag was openbaar. In 2006 liepen bijna alle toppers tegen de lamp. Rasmussen niet, daar werd het 2007.

Reacties zijn gesloten.