Michael Matthews voor Brabantse Pijl: “Koers nog niet zoals ik zou willen”

woensdag 13 april 2022 om 12:22
Michael Matthews voor Brabantse Pijl: “Koers nog niet zoals ik zou willen”

foto: Cor Vos

Michael Matthews is vandaag een van de kanshebbers voor de Brabantse Pijl. Afgelopen zondag eindigde de Australiër nog als zesde in de Amstel Gold Race, maar over die prestatie was hij niet geheel tevreden. “Ik koers nog niet zoals ik zou willen op het moment”, zegt hij voor de start tegen Sporza.

“Het lukt me niet om de acties te ondernemen die ik zou willen ondernemen, om agressief te koersen. Iets houdt me tegen”, vervolgt de Australiër. “Misschien is het de corona, misschien de ziekte die ik in de Ronde van Catalonië opliep. Ik hou er niet van om zo te koersen. Om een van de grote klassiekers te winnen, moet ik aanvallen, en met een kleine groep wegraken. Dat is de renner die ik dit jaar probeer te zijn, maar heb ik daar tot nog toe niet de vorm voor.”

“Hopelijk is de vorm vandaag beter”, zegt Matthews tegen Eurosport/GCN. “Het komt stapje voor stapje. In de Amstel Gold Race was het oké, ik was in staat om mee te zitten, maar toen ik bij die groep van tien renners was, kon ik voor de rest niets doen. Hopelijk kan vandaag weer een stap zetten, net als in de voorgaande koersen.”

Brabantse Pijl: “Type wedstrijd waar ik echt van hou”
“De Brabantse Pijl is een hele mooie wedstrijd. Het is echt leuk. Het is wat natuurlijk wat korter dan een echte klassieker, zo’n vijftig kilometer, dus het geeft de mogelijkheid om agressiever te koersen. Iedereen kan meedoen. Dat is het type wedstrijd waar ik echt van hou.”

Toen Matthews zijn podiumplaatsen behaalde, werd er nog via de Schavei naar de finish gereden. Nu wordt de beroemde S-bocht-beklimming genomen om op de Brusselsesteenweg aan te komen. “Vorig jaar viel ik in de finale, dus ik heb de finish nog niet uit kunnen proberen. Dat was jammer, maar hopelijk krijg ik nu een nieuwe kans.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

chasse patat 13 april 2022 om 12:31

Hij is dit jaar weer sterk bezig als er geklommen moet worden. Zijn sprint is er alleen niet meer om mee te doen. Hij zal inderdaad aanvallend moeten gaan koersen wil hij nog een overwinning pakken.

0
jeanpaul 13 april 2022 om 12:59

Helemaal mee eens. Zoals hij afgelopen zondag in de AGR koerste was erg lafjes.

0
Romāns Vainšteins 13 april 2022 om 13:08

Het is vaak lastig om als volger uit te maken of iemand op de max zit dan wel sleept maar in het geval van Matthews heb ik dat idee altijd wel eigenlijk. Hij is denk ik nét niet sterk genoeg om in de eendaagse koersen met overmacht een finale in te gaan want zich vertaalt in 0 overwinningen en weinig kopbeurten.

0
Michelangelo 13 april 2022 om 14:11

Probleem met Matthews is dat hij altijd al een beetje zo heeft gekoerst. Vlak voordat hij op kop komt wegsturen, achterin blijven hangen.

Afgelopen AGR was het ook heel veel van dattum. Terwijl je prima een hele korte kopbeurt kunt doen om het tempo erin te houden. Renners worden niet heel zenuwachtig van dat soort korte kopbeurtjes, maar wel van het continu ratelen van het freewheel achter zich.

0
Massimo Bataille 13 april 2022 om 13:15

Dat hij miss nog geen 100% is en wat last heeft van een verstoorde voorbereiding kan gerust zijn. Hij zal zijn benen wel zelf aanvoelen.

Maar dat hij houdt van aanvallend koersen en hij zo’n renner probeert te zijn, heeft hij nog nooit getoond.
Is een klassieke (heuvel)spurter, die zijn team het werk laat doen en in de laatste rechte lijn zijn ding probeert te doen.
Niets mis mee natuurlijk, maar anders beweren is toch wel beetje jammer

0
Mwielerfan 13 april 2022 om 13:21

Hij heeft teveel op z’n sprint getraind?

0
De Blindenloterij 13 april 2022 om 14:41

Niet bepaald. Zie z’n 4e plek op serieus slotklimmetje op Mallorca. Hij is beter dan afgelopen jaren, maar twee keer teruggeworpen door repspectievelijk harde val in de Strade en corona in Catalonië.

Beweert verder ook niet dat hij altijd een aanvallend coureur is geweest, maar eerder dat hij heeft ingezien dat hij dat meer moet worden om (nog) te kunnen winnen.

Pokeren en af en toe wat vrindjes maken hoort daar ook bij en als ik hem was had ik met de kennelijke (niet winst-) benen afgelopen zondag, Mathieu in de slotfase wél laten rijden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone