Michael Matthews en Andreas Kron ontbreken vanwege ziekte in de Waalse Pijl

woensdag 20 april 2022 om 09:15
Michael Matthews en Andreas Kron ontbreken vanwege ziekte in de Waalse Pijl

foto: Cor Vos

Michael Matthews start vandaag niet in de Waalse Pijl. De Australische kopman van BikeExchange-Jayco is vannacht ziek geworden en moet daardoor verstek laten voor de Ardennenklassieker. Dat meldt zijn ploeg BikeExchange-Jayco op haar sociale media. Andreas Kron (Lotto Soudal) is er eveneens vanwege ziekte ook niet bij.

“Helaas is Michael Matthews vannacht ziek geworden, inclusief koorts (niet coronagerelateerd), en zal hij vandaag niet starten in de Waalse Pijl”, luidt het bericht van BikeExchange-Jayco. Over de deelname van de Australiër in Luik-Bastenaken-Luik wel weer in actie kan komen, is nog niet bekend. De beste prestatie van Matthews in de Waalse Pijl is een vijfde plek, in 2018. Een jaar later werd hij ook nog een keer achtste.

Update (09.26 uur)

Niet alleen BikeExchange-Jayco, maar ook Lotto Soudal verliest een belangrijke pion. Andreas Kron is net als Michael Matthews ziek en moet dus ook verstek geven voor de Waalse Pijl. “Andreas Kron is ziek geworden en zal niet van start gaan in de Waalse Pijl vandaag. Het team zal met zes renners starten”, schrijft Lotto Soudal op haar sociale media. Het team kan nog wel rekenen op Tim Wellens, het andere speerpunt van de ploeg.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Kopinkas 20 april 2022 om 10:03

The torture never stops voor Lotto.
Wellens die de Kron op het werk moet zetten, ik heb er een hard hoofd in…
Kunnen ze Vanendert geen dagcontract aanbieden, een soort flexijob?

Turtlehead 20 april 2022 om 10:14

Tim doet ’t anders wel ‘ns.

Kopinkas 20 april 2022 om 11:28

Ik sluit niet uit dat Wellens vandaag nog eens mee in de aanval trekt, in het zog van een Evenepoel, Vansevenant, Caruso, een stuk of wat Ineos mannen… om er dan op het cruciale moment af te wapperen…

Arie M 20 april 2022 om 10:55

Zonde, een 7e plek zou er zeker in gezeten hebben

Headlines

Materiaalzone

Populair