Michael Matthews: “Ik hoefde slechts aan het einde diep te gaan”

zaterdag 14 september 2019 om 08:28
Michael Matthews: “Ik hoefde slechts aan het einde diep te gaan”

foto: Cor Vos

Michael Matthews kwam woorden tekort na zijn titelprolongatie in de GP de Québec. In de sprint van de Canadese WorldTour-koers was de Australiër alle tegenstand te snel af en beloonde zo de teamprestatie van Team Sunweb. Na afloop was hij zijn ploegmaats dan ook dankbaar.

Nadat zes renners vroeg in de koers waren ontsnapt en zeven minuten voorsprong pakten, ging Sunweb naar voren in het peloton om tempo te rijden voor kopman en titelverdediger Michael Matthews. Op 25 kilometer van de streep was alles weer samen, maar daardoor roken aanvallers kansen. Matthews’ ploeg bleef maar gaten dichtrijden samen met andere teams, totdat in de slotronde een gevaarlijke groep wegreed met daarbij ook Greg Van Avermaet en Peter Sagan.

Doordat het vijftal in de laatste kilometer vooral naar elkaar keek, keerden de achtervolgers terug. Julian Alaphilippe ging als eerste de sprint aan, maar het was Matthews die met een ferme sprint de rest voorbijstak. “Ik ben sprakeloos. Om hier een dubbelslag te slaan na een geweldige koers van de hele ploeg is ongelooflijk. De jongens werkten hard voor me, dus ik hoefde slechts aan het einde diep te gaan en ik ben blij dat ik het kon afmaken.”

Ook ploegleider Michiel Elijzen roemde de teamprestatie van zijn Sunweb-ploeg. “De jongens namen verantwoordelijkheid en lieten zien dat ze de titel wilden verdedigen door de hele dag vooraan te rijden. Alles pakte goed uit, hoewel de finale nogal hectisch was. Michael wist te winnen met een geweldige sprint. Het is een verdiende overwinning die het moraal in de ploeg een flinke boost geeft. Dit geeft vertrouwen voor zondag.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

assen 14 september 2019 om 08:51

Fantastische zege inderdaad van SUNWEB. :-)
Afgezien van het ontbreken van Oomen en Dumoulin doen ze het de afgelopen maanden helemaal niet slecht. :-)

Viktrodriguez 14 september 2019 om 10:06

Mooi voor de ploeg inderdaad dat ze de laatste maanden weer wat mooie uitslagen met dito overwinningen bij elkaar aan het fietsen zijn.

Doordrijver 14 september 2019 om 09:07

Diep te gaan….je lag er af enige tijd voordien.

ChefSpijker 14 september 2019 om 10:01

Dat leek me meer een keuze. Is niet alsof ie de sprong probeerde te maken en tekort kwam. Zat continu bij de eerste vijf in de groep erachter wachtend tot de rest het dicht zou rijden. En gezien z’n sprint had ie inderdaad zat over.

Joachim 14 september 2019 om 10:53

Was geen keuze hoor, op Sporza staat dat Matthews boos was op zichzelf dat hij niet mee was.
https://sporza.be/nl/matches/wielrennen/gp-de-quebec/2019/gp-de-quebec/

ChefSpijker 14 september 2019 om 11:51

Wegens verkeerd geplaatst dus. Niet omdat ie niet goed genoeg was.

Pietspeed 14 september 2019 om 19:32

Als je niet mee bent, ben je niet bij de les, niet goed genoeg of ingesloten.