Michael Matthews: “Het was de juiste beslissing om naar Sunweb te verhuizen”

maandag 6 november 2017 om 10:46
Michael Matthews: “Het was de juiste beslissing om naar Sunweb te verhuizen”

Michael Matthews leverde afgelopen seizoen een belangrijke bijdrage aan het succesjaar van Sunweb. De 27-jarige Australiër maakte deel uit van de winnende ploeg op het WK Ploegentijdrit, won ritten in de rondes van het Baskenland en Zwitserland, maar kende bovenal succes in de Tour de France. Onder meer dankzij het winnen van etappes in Rodez en Romans-sur-Isère, mocht hij de groene trui mee naar huis nemen.

Zijn overstap van Orica-GreenEDGE heeft goed uitgepakt. “Het was de juiste beslissing om naar Sunweb te verhuizen”, vertelt hij in een interview met Cyclingnews. “Ik ben het hele jaar gesteund en heb de wedstrijden kunnen rijden die ik wilde rijden.”

Ploegleider Luke Roberts is volgens Matthews een belangrijke factor in het succes van de ploeg. “Voordat ik naar Sunweb kwam, kende ik hem nog niet. Maar we hebben elkaar tijdens het seizoen goed leren kennen en in de Tour was hij de belangrijkste reden voor ons succes. Niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook gedurende de voorbereiding”, legt hij uit. “Tijdens de wedstrijd klonk hij nooit gestrest over de koersradio en iedere morgen had hij weer een goed plan voor hoe we zouden gaan rijden. Hij hield iedereen kalm en tevreden.”

Zijn programma voor 2018 is nog niet bepaald. Matthews speelt met het idee om de Tour over te slaan en de Giro en de Vuelta te rijden. “We hebben dit overwogen voordat de Tour het parcours bekendgemaakt heeft. Nu dit bekend is, moeten we daar eens opnieuw naar kijken. Ik dacht eraan om niet opnieuw te gaan om opnieuw te proberen het groen te winnen, maar wanneer je het parcours bekijkt dan zijn er mogelijkheden. We zullen moeten afwachten wat de ploeg wil doen met Tom Dumoulin. Hij zou voor de gele trui kunnen gaan. We moeten even afwachten hoe de parcoursen van de Giro en de Vuelta eruit zien om een goede beslissing te kunnen nemen.”

Dit artikel delen:

29 Reacties

achtpuntzes 6 november 2017 om 11:02

leuk dat hij er zich op zijn plek voelt, maar toch was het maar een mager seizoen met vooral wat leuke ereplaatsen dat nog wat werd opgefleurd door de diskwalificatie van Sagan in de Tour.

0
pjam4 6 november 2017 om 11:05

Giro-Vuelta combi zou leuk zijn, wat meer sprinters kan de Vuelta vooral goed gebruiken. Maar ja, moeten ze ook een iets aantrekkelijker parkoers voor sprinters maken!

0
achtpuntzes 6 november 2017 om 11:15

pjam4:
dus nog een ronde met 8-10 sprintersetappes? aantrekkelijker voor de sprinters ja, maar minder aantrekkelijk voor de kijker thuis.

0
lemmens 6 november 2017 om 11:19

Heeft nog steeds geen klassieker gewonnen, op dat vlak ligt hij toch wat achter op zijn generatiegenoten.

0
MME 6 november 2017 om 11:21

Aankomend jaar bij Sunweb de volgende verdeling:
Giro: Matthews, Kelderman
Tour: Dumoulin, Kelderman, Omen
Vuelta: Matthews, Omen

0
Lalsacien 6 november 2017 om 11:26

@8.6 het is maar wat je mager noemt. Werd ook wereldkampioen ploegtijdrijden en brons individueel, 4de bij Luik-Bastenaken-Luik. Naast Dumoulin ken ik geen andere Nederlander die het zo goed heeft gedaan.

0
Davide_Formolo 6 november 2017 om 11:26

Dat Matthews voor Giro – Vuelta lijkt te gaan, duidt er toch wel op dat het zeer aannemelijk is dat Dumoulin de Tour gaat rijden.

0
Romāns Vainšteins 6 november 2017 om 11:29

Matthews komt er gewoon bij in het tourteam waarin hij in de voor hem geschikte ritten een vrije rol krijgt en verder Dumoulin bij zal staan. Ook als dienende renner haalt hij die selectie gewoon.

0
SteelHorseCowboy 6 november 2017 om 11:35

@Lalsacien
Waarom zou je Matthews met Nederlanders vergelijken? Vergelijk hem met zijn concurrenten. Dan heeft hij een goed jaar gehad, maar podium of liever winst in een mooie eendagswedstrijd mist wel in het lijstje.

0
kleomantre 6 november 2017 om 11:35

De berichtgeving hint vooral dat men in principe Dumoulin in de Tour wil, zoals Kelderman eerder al uitsprak om de Giro als kopman te gaan aanvatten. Maar er wordt verder nog niks uitgesproken en zou zomaar een dwaalspoor kunnen blijken :)

0
Chaba 6 november 2017 om 11:55

Hij brengt veel publiciteit mee en kan met zijn kwaliteiten gewoon een top resultaat behalen voor de ploeg. Ik geloof dat hij ook wel zijn bijdrage gaat leveren voor een gele trui als het zover mag komen. Dus hij zal gewoon deel uitmaken van de Tour selectie.

0
achtpuntzes 6 november 2017 om 11:57

@ Lalsacien:
ik zeg toch, vooral wat leuke ereplaatsen. wat heeft hij nou gewonnen mocht Sagan niet gediskwalificeerd zijn in de Tour? een ritje in Zwitserland en een ritje in de Pais Vasco. die ploegentijdrit was dan weer een teamprestatie en geen individuele. dat vind ik dan toch wat magertjes voor Blingbling.

0
snoep de hond 6 november 2017 om 12:14

@kleomantre,
Ik geloof niet in een dwaalspoor. Uit de berichten zoals deze en die van Kelderman maak ik wel op dat er binnen Sunweb een voorkeur is om met Dumoulin naar de Tour te gaan.

Desondanks is het niet meer dan logisch om wat betreft de definitieve beslissing te wachten tot ook het parcours van de Giro en de Vuelta bekend is. Niet alleen wat betreft de keuze van Dumoulin, maar ook waar je de rest van de kopmannen laat rijden.

0
GeorgPhilippTelevisiemann 6 november 2017 om 12:46

@MME, Oomen lijkt me te jong voor de dubbel Tour-Vuelta, hij wordt pas 23 in augustus. Laat die maar vol voor de TDF gaan en zich daarna focussen op Innsbruck.

0
Grintametbrinta 6 november 2017 om 13:24

@achtpuntzes: matthews heeft zeker geluk gehad dat sagan gediskwalificeerd werd maar aan de andere kant, hij kan hem af en toe wel verslaan (zoals in zwitzerland) ik sluit dus niet uit dat hij iig wel 1 etappe in de tour gepakt zou hebben

0
samuello 6 november 2017 om 13:34

@achtpuntzes: ik vind het te makkelijk om aan te nemen dat sagan die ritten zou winnen die matthews won. De groene trui zou hij zeer waarschijnlijk niet gewonnen hebben, maar ik denk wel dat hij een rit in de tour zou hebben gewonnen.

Matthews is inderdaad vooral een net niet renner. Toch heeft hij net zoals alle andere net niet renners potentie om die grote klapper eens te winnen, zeker aangezien hij elk jaar een klein stapje lijkt te maken. Ik zie hem als grootste outsider in milaan san remo of lbl komend seizoen.

0
Kirsipuu 6 november 2017 om 13:35
Quote:
wat heeft hij nou gewonnen mocht Sagan niet gediskwalificeerd zijn in de Tour

Dat zullen we dus nooit weten he?

Edit: misschien een beetje kort door de bocht maar ik zie de relevantie van die opmerking niet. Veel wedstrijden worden gewonnnen door anderen dan de topfavoriet. Doordat de topfavoriet om wat voor reden dan ook niet aan de start kan verschijnen, de topfavoriet zijn dag niet heeft of op wat voor manier dan ook pech heeft onderweg.

0
achtpuntzes 6 november 2017 om 13:44

@ Grintametbrinta & samuello:
is inderdaad een beetje kort door de bocht. ok, 1 ritoverwinning in de Tour dan.

0
klootje kriekeljon 6 november 2017 om 13:45

Matthews een net-niet-renner… Hoeveel wel-renners zijn er dan eigenlijk op dit moment? 10?

0
Frits des Jeux 6 november 2017 om 13:46

Matthews heeft vooral geluk gehad dat Kittel onderuig ging en moest opgeven. Het puntentotaal dat Kittel bij elkaar fietste voor hij uitstapte heeft Bling namelijk niet geevenaard.

0
Romāns Vainšteins 6 november 2017 om 13:51

Matthews heeft het gewoon helemaal top gedaan, op dit forum is het zelfs mogelijk om Quintana & Nibali het net-niet hoekje in te lullen, tsja.

0
Kirsipuu 6 november 2017 om 14:05

Ik hoop overigens dat als Dumoulin de Tour gaat doen Matthews mee gaat. Ik denk dat Matthews een van de belangrijkste knechten kan zijn voor Dumoulin. In de ploegentijdrit, in de lastige heuveletappes, in de kopgroep in bergritten. En volgens mij kan hij best een teamplayer zijn als hij op andere momenten voor zichzelf mag rijden en in andere wedstrijden een team in zijn dienst mee krijgt. Als je Tom afgelopen Milaan – San Remo voor Matthews zag werken zie je dat het wel goed zit tussen die twee.

0
Mwielerfan 6 november 2017 om 14:47

Als merckx nu had gereden hadden zowel dumoulin als matthews niks gewonnen. Dus wie er misschien iets gewonnen had als ie erbij was geweest lijkt me allemaal niet zo relevant.
Matthews heeft met 2 tour etappes en groen een beter seizoen dan als ie Brabantse pijl won en een podium in ardennen of agressie had.
Dat hij in de tour ploeg nuttig kan zijn geloof ik wel maar moet je hem daarvoor opstellen? Een keer knechten is iets anders dan je drie weken afbellen terwijl hij van team gewisseld is om kopman te zijn

0
schipperaar 6 november 2017 om 14:47

Het was de juiste beslissing om naar Sunweb te gaan, of het wel of niet een net niet renner is doet niet terzake. Hij assisteert, klimt en sprint, die combinatie hebben er weinig en als ie weg is zie je hem nooit weer terug.
Ook mooi dat ie zijn ploegleider eert, elke dag een ander plan voorkomt dat je indut.

0
Romāns Vainšteins 6 november 2017 om 14:57

Ik zie Mathhews in de tour nog wel een Kwiat-Moscon voor Dumoulin vervullen mocht deze de trui grijpen en zij de dans moeten leiden.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone