Michael Boogerd: “Tom Dumoulin heeft zijn hoogtepunt al gehad”

zondag 7 juni 2020 om 15:27
Michael Boogerd: “Tom Dumoulin heeft zijn hoogtepunt al gehad”

foto: Cor Vos (archief)

Michael Boogerd denkt dat Tom Dumoulin al over zijn top heen is. De oud-wielrenner verwacht niet dat Dumoulin als kopman van Jumbo-Visma dit jaar de Tour de France gaat winnen. “Ik denk het niet. Dat gevoel heb ik, een onderbuikgevoel”, aldus Boogerd tegen Bureau Sport.

“Ik denk dat Tom zijn hoogtepunt heeft gehad. Hij heeft schitterende jaren gehad. Ik hoop het wel dat hij op zijn oude niveau terugkomt, hoor”, benadrukt de voormalig Rabobank-kopman. “Maar met alles wat hij heeft meegemaakt. Altijd als ik hem hoor of zie, vind ik dat hij heel anders overkomt als toen hij de Giro won.”

“Toen was alles nieuw, hij was heel spontaan en vrolijk. Nu is hij geagiteerd. Ik vind hem anders overkomen. Dat hoort er ook bij, maar het is niet de Dumoulin die zijn hoogtijdagen mooie koersen won of goede uitslagen reed”, zegt de tweevoudig ritwinnaar in de Tour de France.

‘Toen hij moest bevestigen, is het volledig mis gegaan’
Boogerd vindt dat Dumoulin zijn status nog moet bevestigen. “Op zo’n punt kom je in je carrière, maar daar is het volledig mis gegaan, tot op heden”, stelt de Hagenaar. “Daarvoor was het allemaal hosanna en ging alles goed. Alles was een cadeautje. Hij reed toen ook zonder stress en zonder druk. Als je hem ziet, zie je een nerveus en gespannen persoon. Ik herken dat, want ik heb dat zelf ook gehad.”

De inmiddels 48-jarige Boogerd kijkt ook met interesse naar Dumoulins ploeggenoot Primoz Roglic. “Hij gaat misschien ook op dat punt komen. Hij moet het ook gaan waarmaken. Het is een geweldige renner, daar hoeven we niet over te discussiëren”, aldus Boogie.


Dit artikel delen:

100 Reacties

Fred Postma 8 juni 2020 om 14:02

We moeten die Roglic effe in de wind zetten . Het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij voor Tom en Steven eindigt. Laten we even eerlijk wezen.
Hij krijgt een mooie dot geld van onze buurtsuper maar hij moet wel even aan zijn schansspringersverstand worden gebracht wat nou precies de bedoeling is.

0
Spurter 8 juni 2020 om 15:45

En Michael – het paard – Boogerd had zijn hoogtepunt bij Sauna Diana

0
boenk 8 juni 2020 om 17:03

Ik hoop van niet, maar ik vrees dat hij sowieso te kort komt tegen de nieuwe generatie. Die Giro twee jaar geleden, had hij nooit mogen verliezen. Heeft toen heel negatief gekoerst en heeft meermaals zijn verantwoordelijkheid niet opgenomen op cruciale momenten, dat heeft hem daar de overwinning gekost. Hij was de grote favoriet en had de beste papieren, maar was wel aan het wachten op anderen om het vuile werk voor hem op te knappen. Hetgeen niet gebeurde en dus ging de eindoverwinning vliegen.

0
HSV 8 juni 2020 om 23:29

Dat vind ik eigenlijk ook. En hij was narrig in de pers. Ik hoop dattie terug komt op het hoogste niveau maar verwacht het niet. Begin vorig jaar reed hij ook al niet echt goed.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone