Merijn Zeeman: “Heel mooi om te zien dat Dennis met de beste klimmers meekon”

zaterdag 30 april 2022 om 19:04
Merijn Zeeman: “Heel mooi om te zien dat Dennis met de beste klimmers meekon”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis hield vandaag stand in de zware koninginnenrit van de Ronde van Romandië. De Australiër kwam uiteindelijk als elfde over de streep, hij moest slechts drie seconden toegeven op ritwinnaar Sergio Higuita. “We zullen er morgen alles aan doen om de Ronde van Romandië te winnen met Dennis.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Het hele team heeft fantastisch gereden vandaag”, aldus ploegleider Zeeman op de site van Jumbo-Visma. “De etappe is helemaal volgens plan verlopen. Michel (Hessmann, red.) en Timo (Roosen, red.) hebben lang kopwerk gedaan. Daarna nam Gijs (Leemreize, red.) de kop over, hij heeft dat ook met verve gedaan.”

Op de laatste beklimming van de dag beschikte kopman Dennis nog over drie sterke ploegmaten, een sterke teamprestatie van Jumbo-Visma dus. “In de laatste kilometers was het de taak van Robert (Gesink, red.), Steven (Kruiswijk, red.) en Sepp (Kuss, red.) om Rohan (Dennis, red.) tot aan de finish te brengen. Het was zeer mooi om te zien hoe Rohan met de beste klimmers mee naar boven kon rijden.”

Morgen staat er een afsluitende klimtijdrit op het programma in de Ronde van Romandië. In totaal zal er een goede vijftien kilometer tegen de klok moeten gereden worden. Het eerste deel van de tijdrit is vlak, maar de laatste tien kilometer lopen flink omhoog. “We zullen er morgen alles aan doen om de Ronde van Romandië te winnen met Rohan (Dennis, red.)”, aldus Zeeman.

Dit artikel delen:

21 Reacties

BW52 30 april 2022 om 19:09

Zal kiele kiele worden verwacht ik

0
Turtlehead 30 april 2022 om 20:35

Ja, het kan twee kanten op. De verschillen kunnen flink oplopen denk ik. Ik heb de oude ‘volg-topic’ nog eens nagelezen en dat is best grappig. Lars Boom en ten Dam reden toen nog mee, Campenaerts was buiten tijd in deze tijdrit (met nog een trits mannen).
Toen begonnen ze wel meteen aan de voet, dat scheelt nog wat (ook in de kans op buiten tijd eindigen denk ik).
Toch wel wat onregelmatig en steil die klim, niet echt iets voor een type Dennis (maar die is wel in topvorm). Als ik voor Bora of Poetin supporterde, zou ik er ook niet gerust op zijn dat Vlasov dat makkelijk gaat regelen.

0
xistnc 30 april 2022 om 19:12

Goed dat de redactie de achternamen er even bijzet.

0
Limal 30 april 2022 om 19:32

Bij Gijs weten we niet wie zijn achternaam heeft toegevoegd en verder moeten we er maar van uitgaan dat er geen andere Dennis en Rohan meerijden dan resp. Rohan en Dennis? Ook benieuwd naar wie die "beste klimmer" is waar Rohan (Dennis?) mee naar boven kon rijden. Allemaal heel verwarrend.

Edit redactie: Hahaha, bedankt! Het is aangepast ;)) .

0
Kopinkas 30 april 2022 om 19:33

Nou, dat weet ik nog zo niet…
Merijn (Zeeman, red.) sprak eigenlijk een soort onontcijferbare codetaal om de concurrentie niets wijzer te maken.
Ook het door elkaar gebruiken van Dennis (familienaam onbekend, red.) en Rohan kaderden natuurlijk in deze strategisch meesterlijke taktiek.
Rest de vraag of JV met Rohan, dan wel met Dennis deze Ronde naar zijn hand wil zetten…

0
xistnc 30 april 2022 om 19:36

Op social media heeft de ploeg het zelf bovendien over ‘Rowan’ Dennis, dus ik denk inderdaad dat hier sprake is van een doelbewust rookgordijn.

0
Kopinkas 30 april 2022 om 20:00

Het masterplan is om bij de fietswissel aan de voet van de klim een frisse Rohan/Rowan het te laten overnemen van een uitgepierde Dennis (of andersom). You read it here first.

0
Limal 30 april 2022 om 20:23

Rowan (Atkinson, red) op een tijdritfiets, dat wordt een leuke sketch!

0
Franco Ballerini 30 april 2022 om 20:14

“We zullen er morgen alles aan doen om de ronde van Romandië te winnen met Rohan”.

Wat een kletspraat weer, met dat “We”. Morgen is er een tijdrit, Marijn! Routeboek zeker weer niet doorgenomen.

0
S. Morgenstern 30 april 2022 om 20:22

De routeboek opmerking kwam van Dennis enkele dagen terug. Beetje amateuristisch om dat als kritisch Jumbo-volger zo onnauwkeurig te lezen.

0
mocca 30 april 2022 om 20:22

Ja het is inderdaad “we” Of denk je dat hij zelf zijn fiets helemaal afstelt. Of van dak haalt als er gewisseld gaat worden?

0
Baukema Tomoulin 30 april 2022 om 20:25

Hier spreek je jezelf tegen Franco. Als Dennis het echt alleen moet doen in de tijdrit maakt het routeboek niet uit voor Zeeman. En als het routeboek doornemen wel belangrijk is dan kan je een tijdrit dus toch als team voorbereiden en mag men spreken van een ‘we’. Make up your mind

0
RodeBaert 30 april 2022 om 20:54

Masseur, mechanicus, voedingsexpert etc etc

0
Sjonge Jonge 30 april 2022 om 22:14

Ik was al bang dat je geen negatieve noot kon vinden vandaag, maar gelukkig is het je wederom gelukt, chapeau!

Overigens is het Merijn en niet Marijn.

0
Anton van Valouwe 1 mei 2022 om 09:28

"WE" een soort "cooperation" dus…..oei!

0
S. Morgenstern 1 mei 2022 om 09:45

Je wil zeggen dat dat oerlelijke marketing woord eigenlijk overbodig is en ook gewoon in zo’n simpel woord gevat kan worden?

0
Pietspeed 30 april 2022 om 22:19

Was al bekend dat Dennis goed omhoog kan rijden als het moet. En in dit rondje rijdt ook niet de crème de la crème van het klimmersgilde rond. Zou me verbazen als hij dit rondje niet wint. Op het vlakke kan hij morgen wat marge nemen om op de meet nog voldoende over te houden, op Vlasov bijvoorbeeld.

0
Pietspeed 2 mei 2022 om 21:38

Zat ik dus verkeerd. De ingegeven gedachte was niettemin koninginnerit 18 giro 2020. Dennis klimt als eerste de Gavia pas over voor Hart, waarmee hij Kelderman en Hindley uiteindelijk van de Giro zege ‘afhoudt’.

0
horsm 1 mei 2022 om 00:01

Vlasov lijkt me wel de te kloppen man hier. Zou heel knap van Dennis zijn als hij het verschil onder de 15 sec kon houden.

0
Jean Dumas 1 mei 2022 om 04:31

Is moeilijk te voorspellen: echte klimmers zijn vaak beter in staat na een zware week hun maximum vermogen te halen, en dan is 15 seconden niks. Dennis gaat echt wel goed indelen. Voluit op het vlakke, submaximaal in de eerste helft van de klim en dan leegtrekken. Zal niet makkelijk zijn.

0
dikkechaap 1 mei 2022 om 10:10

Hopelijk luistert hij niet naar jou dan. Voluit op het vlakke is het laatste dat je moet doen in zo’n tijdrit. Ook als vlak je sterke punt is.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone