Merijn Zeeman: “Als er een kans komt, zal Wout van Aert er vandaag voor gaan”

dinsdag 13 juli 2021 om 13:20
Merijn Zeeman: “Als er een kans komt, zal Wout van Aert er vandaag voor gaan”

foto: Cor Vos

Wout van Aert won al op overtuigende wijze de bergetappe met twee keer de Mont Ventoux, maar wellicht kan de Belg vandaag een gooi doen naar een tweede ritzege in de Tour. De zestiende etappe naar Saint-Gaudens lijkt op het lijf geschreven van de renner van Jumbo-Visma.

Bekijk de documentaire Plan B, the fall & rise over Team Jumbo-Visma in de Tour de France 2021 en ontvang gratis de zomer-editie van RIDE Magazine. Koop nu jouw ticket

Sporza had vlak voor de start nog een kort gesprekje met Merijn Zeeman, de sportief manager van Jumbo-Visma. “We hebben natuurlijk een plan gemaakt met Wout voor de resterende week. De tijdrit is belangrijk, Jonas (Vingegaard, red.) helpen is belangrijk… Maar als er een kans komt, zal hij die zeker pakken.”

Zeeman verwacht echter geen abc’tje op weg naar Saint-Gaudens. “We zijn nog maar met een kleine ploeg in deze Tour. Het is in een dergelijke etappe altijd gokken om mee te zitten. Het zal wel weer oorlog zijn. Maar als de kans bestaat, dan is het weer een mooie etappe voor Wout. Als er een kans komt, gaat hij er zeker voor.”

Bergklassement 
Jumbo-Visma heeft al veel teleurstellingen moeten slikken in deze Tour, maar de ploeg toonde de voorbije dagen veerkracht. “Het is heel mooi om te zien dat we altijd zijn blijven geloven na de zware teleurstellingen. Dat blijft steken, maar we zijn weer mooie dingen aan het doen waar we verder mee kunnen.”

Van Aert heeft na vijftien etappes ook nog altijd uitzicht op de bolletjestrui, aangezien het verschil met leider Wout Poels slechts tien punten is. En dat met nog drie Pyreneeënritten te gaan. Of de Belg denkt aan de eindzege in het bergklassement, werd Zeeman nog gevraagd. “Ik ga er niks over zeggen. Ach weet je, Wout is Wout. Laten we dat vooral koesteren”, klinkt het geheimzinnig.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 13 juli 2021 om 13:25

Merijn geeft het begrip open deur een nieuwe dimensie.

Petje 13 juli 2021 om 13:28

Vragen beantwoorden he

Michelangelo 13 juli 2021 om 13:35

Nu staan de vragenstellers van Sporza ook niet altijd bekend om hun vernieuwende vragen…
“Goh, Merijn, kun je deze open deur even intrappen?”
“Maar natuurlijk Renaat…”

Wheely 13 juli 2021 om 13:51

“Wout is Wout!” Daar is ie weer. :)

Aart van Woud 13 juli 2021 om 14:05

Kun je zo op een t-shirt zetten !

Haisuli 13 juli 2021 om 14:21

La Laaaa La La La

Headlines

Materiaalzone

Populair