Merhawi Kudus versterkt gelederen Astana

Merhawi Kudus versterkt gelederen Astana

foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

maandag 8 oktober 2018 om 11:14

Eritreeër Merhawi Kudus heeft een contract getekend bij Astana. De 24-jarige klimmer komt over van Dimension Data. Bij de Kazachse formatie van Alexander Vinokourov tekent hij een contract voor één jaar.

Na vijf jaar Dimension Data en voorgangers komt er voor Kudus een eind aan het dienstverband met de enige profploeg van het Afrikaanse continent. “Dit is een enorme kans voor mij, want Astana is één van de grootste wielerploegen ter wereld. Ik hoop dat ik de kans krijg om me verder te ontwikkelen en een hoop te leren. Mijn verwachtingen zijn erg hoog”, aldus een dolblije Kudus.

Ook Vinokourov is blij met de komst van de Afrikaan. “Kudus is een erg jonge en ambitieuze renner en ik ben erg benieuwd hoe ver hij kan komen als wielerprof. Dit is een renner die onze grote ronde-ploeg komt versterken. Daarnaast denk ik dat hij bij Astana de tijd en ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen en te laten zien”, zegt de grote baas van Astana in het persbericht.

Dit artikel delen:

11 Reacties

west 8 oktober 2018 om 11:16

24 pas….

0
Stenalic 8 oktober 2018 om 13:17

Tja, zeker weten doen we dat natuurlijk niet.

0
Romāns Vainšteins 8 oktober 2018 om 15:32

is het een 1-januari boy dan ?

0
ah-ja 8 oktober 2018 om 11:22

De eeuwige belofte in persoon

0
LucasR 8 oktober 2018 om 11:51

Als je 24 bent, ben je wat mij betreft nog belofte. Die heeft nog een hele toekomst voor zich!

0
Scott Sunderland 8 oktober 2018 om 15:17

Iemand van 24 een eeuwige belofte ?? Over een jaar of vijf kun je dat wel zeggen als hij dan niet verder is gekomen. Het zou heel goed kunnen dat hij die status gaat krijgen nog.

0
Mathieu Moller 8 oktober 2018 om 16:13

@Scott Sunderland
Dat kan ook komen doordat hij al vrij jong prof werd. Veel renners rijden op hun 24e hun tweede of derde profseizoen, terwijl Kudus al bijna zijn vijfde erop heeft zitten.

0
SolerEritrean 8 oktober 2018 om 11:57

Ontwikkeling heel hard stilgevallen bij Team Dimension Data. Denk dat hij er zeker niet slecht aan doet om van kamp te veranderen… En Astana heeft nu eenmaal goede begeleiding.

0
Chaba 8 oktober 2018 om 12:37

Ik weet niet of dat nou direct door DDD komt. Een talent zijn/haar ontwikkeling gaat niet altijd omhoog. Soms gaat het wat minder hard en andere keren sta je wat stil in je ontwikkeling wat al gauw als achteruitgang gezien wordt.
Een stap naar een andere ploeg zou hem misschien kunnen helpen.

0
west 8 oktober 2018 om 14:50

Wie is er nou lekker uit de verf gekomen bij DDD? EBH haalt zijn niveau bij lange na niet, zou in potentie gewoon wereldtop moeten zijn. Cav rijdt geen deuk in een pakje boter. Meintjes staat stil in zijn ontwikkeling. Vermote had er ook meer van gehoopt denk ik… Kudus, Gibbons, Janse Rensburg, Berhane steken heel even het hoofd aan het venster en daarna hoor je er niks meer van. Slagter, Twaites, Morton waren al twijfelgevalletjes toen ze daar begonnen, maar zijn ook niet beter geworden. Ze kunnen niet eens het Zuid-Afrikaans kampioenschap winnen… De enigen die daar enigsinds renderen zijn van die verstokte aanvallers die sowieso gewoon hun eigen ding doen; Cummings, Pauwels, King, Anton. En ook dat is nog twijfelachtig.
Ik hoop voor Valgren ook ernstig dat ie zijn eigen omkadering voor elkaar heeft… En fijn dat Kudus niet ergens in het (pro-) continentale circuit verzeild.

0
Arry1337 8 oktober 2018 om 14:14

“Daarnaast denk ik dat hij bij Astana de tijd en ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen en te laten zien”

En dan geef je hem een contract voor 1 jaar…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone