Medellin wint ploegentijdrit Qinghai Lake, ideale start topfavoriet Sevilla

zondag 14 juli 2019 om 09:38
Medellin wint ploegentijdrit Qinghai Lake, ideale start topfavoriet Sevilla

foto: Cor Vos

Óscar Sevilla is uitstekend begonnen aan de Tour of Qinghai Lake (2.HC). De 42-jarige topfavoriet wist samen met zijn ploeggenoten van het continentale Medellin de snelste tijd te realiseren in de veertig kilometer lange ploegentijdrit. Zijn teammaat Róbigzon Leandro Oyola is de eerste leider in de Chinese rittenkoers.

De Tour of Qinghai Lake begon voor het eerst in zijn achttienjarige geschiedenis met een ploegentijdrit. De 22 deelnemende formaties moesten in totaal veertig kilometer afleggen. De finish lag in de hoofdstad van de provincie Qinghai: Xining. Het parcours was behoorlijk vlak, wat ideaal was voor de pure tijdrijders.

We kregen uiteindelijk een Zuid-Amerikaanse overwinning, aangezien Medellin de snelste tijd wist te klokken. Dit betekent dat Sevilla – die vooraf werd beschouwd als de topfavoriet voor de eindzege – al een mooie voorsprong heeft op zijn concurrenten. De Tour of Qinghai Lake duurt tot en met zaterdag 27 juli.

Dit artikel delen:

4 Reacties

guyremgabdel 14 juli 2019 om 09:50

Oscar, wat heeft die bij Kelme en US Postal allemaal niet gekregen ? Ginderachter wordt wsch niet zo streng gecontroleerd.

0
Brabander 14 juli 2019 om 09:58

Dat is ondertussen ook al weer een eeuwigheid geleden. Althans zo voelt dat dan.

0
Mwielerfan 14 juli 2019 om 10:20

Grappig dat men hier een ploegentijdrit van serieuze lengte programmeert

0
Grobbel 16 juli 2019 om 11:37

Wat een verschrikkelijke verschillen ook meteen. Het zou me niet eens verbazen als Medellin straks ook gewoon het hele eindpodium zal gaan bezetten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone