Maximilian Schachmann hoopt op Tourdebuut
foto: Sirotti
dinsdag 4 december 2018 om 14:30

Maximilian Schachmann hoopt op Tourdebuut

Maximilian Schachmann hoopt volgend jaar voor zijn nieuwe werkgever BORA-hansgrohe de Tour de France te rijden. Dit heeft de 24-jarige renner laten weten in Berlijn, waar Schachmann werd verkozen tot Duits wielrenner van het jaar.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Schachmann – die de voorbije twee seizoenen uitkwam voor Quick-Step Floors – reed nog niet eerder La Grande Boucle. “Ik denk dat ik kans maak op een selectie”, zo ving de aanwezige pers op. “Maar het is aan de ploeg om een keuze te maken”, klinkt het diplomatiek.

De jonge allrounder richt zich niet alleen op de Tour: hij wil ook schitteren in de Ardennenklassiekers. Dit jaar eindigde hij als achtste in de Waalse Pijl. “Ik heb gemerkt dat het wedstrijden zijn die me goed liggen”, aldus Schachmann.

Bekroning na definitieve doorbraak 
Berlijn was afgelopen weekend niet alleen gastheer van de Wereldbeker baanwielrennen. Schachmann en Kristina Vogel werden op de wielerbaan van Cottbus namelijk verkozen tot wielrenner van het jaar. Voor Schachmann is het dé bekroning na een uitstekend tweede profjaar.

Zo won de Duitser in mei een etappe in de Giro d’Italia. Daarnaast won hij ritten in de Rondes- van Catalonië én Duitsland. Hij veroverde op het EK in Glasgow bovendien brons in de individuele tijdrit. Met zijn collega’s van Quick-Step Floors werd hij ook nog wereldkampioen ploegentijdrit.

RIDE Magazine