Matteo Pelucchi boekt eerste seizoenszege in Langkawi

woensdag 10 april 2019 om 10:46
Matteo Pelucchi boekt eerste seizoenszege in Langkawi

foto: Cor Vos

Matteo Pelucchi mag eindelijk weer juichen! De Italiaan won namelijk de vijfde etappe in de Tour de Langkawi. Voor de 30-jarige sprinter van Androni Giocattoli-Sidermec is het zijn eerste zege van het seizoen. Zijn laatste overwinning dateerde van september vorig jaar, toen hij een rit won in de Okolo Slovenska.

De Tour de Langkawi lijkt beslist, nu Benjamin Dyball de macht heeft gegrepen in de achtdaagse rittenkoers. De 29-jarige Australiër van het continentale Sapura kwam namelijk als eerste boven op Genting Highlands, traditioneel dé scherprechter in Langkawi. Met Dyball als nieuwe leider reed het peloton vandaag van Tanjung Malim naar Taiping. 

Acht renners op pad 
Waar de renners gisteren nog moesten klimmen naar een hoogte van 1646 meter, werd vandaag het hoogste punt bereikt na 159 meter. De Bukit Berapit (0,9 km aan 8%) lag op goed twintig kilometer van de finish. Maar eerst was het tijd voor de vlucht van de dag. Al snel wisten acht avonturiers elkaar te vinden.

De namen? De Italianen Umberto Marengo, Mirco Maestri en Paolo Simion, de Roemeen Cristian Raileanu, de Amerikaan Jonathan Clarke, de Japanners Kohei Uchima en Shotaro Iribe én de Chinees Jiankun Liu. Deze acht koplopers kregen een maximale voorsprong van bijna vijf minuten.

Vluchters worden nét op tijd ingerekend 
Het peloton had echter alles controle, waardoor de voorsprong smolt als sneeuw voor de zon. Toch duurde het lang vooraleer de laatste koplopers – Simion en Iribe – werden ingerekend. Zeer lang. De twee vluchters leken de sprinters zelfs te verrassen, maar onder de rode vod was toch alles weer samen.

We kregen dan ook een sprint om de ritzege. Het was uiteindelijk Pelucchi die als eerste over de streep kwam. Voor de pijlsnelle Italiaan is het zijn eerste zege voor zijn nieuwe werkgever Androni Giocattoli-Sidermec. De leiderstrui blijft in het bezit van Dyball.

Matteo Pelucchi als winnaar van de vijfde etappe – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

8 Reacties

Jori 10 april 2019 om 10:51

Waardig opvolger van renners als Guardini en Mareczko. Erg snel, zolang er maar geen spectaculaire hoogtemeters als een verkeersdrempel zijn

flitsvolger 10 april 2019 om 11:02

Hebben Guardini en Mareczko dit seizoen al iets gewonnen?

hartstikkebedankt 10 april 2019 om 11:12

Malucelli is ook zo’n Italiaanse jongen die best snel is maar vaak niet eens aan sprinten toekomt

Brabander 10 april 2019 om 12:10

Een illuster rijtje. Ook allemaal Italianen

ivo001 10 april 2019 om 10:59

Blake Quick is wel een mooie naam voor een sprinter ;)

Duh 10 april 2019 om 15:21

Jammer dat ie het nog nooit tegen Ben Swift en Konstantin Fast heeft mogen opnemen…

west 10 april 2019 om 11:17

“Eindelijk” weer juichen? Hij wint in september, wat het einde van het seizoen, is en eerste week van april wint hij opnieuw…

Grobbel 10 april 2019 om 12:06

Die Ben Dyball is overigens ook een aardige veelvraat aan het worden in het Aziatische circuit.

Headlines

Materiaalzone

Populair