Nederlander Loman maakt kans op contract bij beloftenploeg NTT

dinsdag 12 november 2019 om 09:34
Nederlander Loman maakt kans op contract bij beloftenploeg NTT

Mathijs Loman - foto: Zwift Academy

De negentienjarige Mathijs Loman maakt nog altijd kans op een profcontract bij de beloftenploeg van NTT, de opvolger van Dimension Data. De jonge Nederlandse coureur heeft zich namelijk gekwalificeerd voor de finale van de Zwift Academy. Daarin neemt hij het op tegen twee Nieuw-Zeelanders: de achttien jaar oude Drew Christensen en de twintigjarige Pithie Campbell.

Loman studeert momenteel werktuigbouwkunde aan de TU in Eindhoven. Hij laat weten erg uit te kijken naar de finale van de Zwift Academy. “Van het ontmoeten van de renners en staff van Team Dimension Data tot aan het rijden in het mooie Spaanse weer. Ik heb de videos van vorige finales gezien en lijkt me een geweldige ervaring.”

Lomans landgenoot Luuk van Gestel behoorde ook tot de tien halve finalisten, maar hij overleefde deze schifting niet. Bij de vrouwen zijn Catherine Colyn, Jessica Pratt en Samara Sheppard doorgedrongen tot de eindstrijd. De winnares krijgt de kans om zich te bewijzen bij Canyon-SRAM.

Finalisten Canyon-Sram Zwift Academy
flag-za Catherine Colyn
flag-au Jessica Pratt
flag-nz Samara Sheppard

Finalisten Dimension Data Zwift Academy
flag-nz Pithie Campbell
flag-nz Drew Christensen
flag-nl Mathijs Loman

Dit artikel delen:

3 Reacties

Spartacus 12 november 2019 om 09:37

Vinden de Zwift Academy wedstrijden vooral plaats in onze zomer en dus in de winter op het zuidelijk halfrond? Dat zou verklaren waarom vrijwel alle finalisten op het zuidelijk halfrond wonen…

Veloburto 12 november 2019 om 15:43

Want? Je kan toch ook buiten trainen om hogere wattages te trappen

Spartacus 12 november 2019 om 18:57

Want? Je moet toch echt op de tacx zitten om mee te kunnen doen aan die Zwift Academy….

Headlines

Populair

Materiaalzone