Mathieu van der Poel slaat WK-training over: “Zaterdag is hij er waarschijnlijk ook niet”

vrijdag 3 februari 2023 om 15:48
Video

Mathieu van der Poel zal vrijdag niet te zien zijn op de training op het WK in Hoogerheide. De Nederlander verkiest ervoor om pas later af te zakken naar het parcours. Bondscoach Gerben de Knegt legt uit waarom en blikt ook terug op de overwinning van Nederland in de Mixed Relay.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Mathieu is vandaag niet bij de trainingen. Hij rijdt nooit op vrijdag op een WK, meestal ook niet op zaterdag”, legt De Knegt uit voor de camera van WielerFlits. “Hij pakt het aan zoals hij dat doet bij een normale cross. Het kan zijn dat hij zondagochtend een aantal rondjes doet.”

“Hoe het met de rug is? Het laatste dat ik weet, is dat het goed voelt. Volgens mij staat hij er goed voor. Het zal een spannende cross worden, ik denk dat hij er dichtbij kan zitten. Maar we weten allemaal dat die sterke man uit België er ook is”, doelt hij natuurlijk op Wout van Aert.

Over de Mixed Relay: “Het is moeilijker dan je denkt”
Het WK begon alvast goed voor Nederland en De Knegt. Op vrijdag wonnen ze overtuigend de Mixed Relay. “Dit onderdeel is niet het allerbelangrijkste, maar het is wel heel fijn om zo te beginnen aan het WK. We wisten dat we een goede ploeg hadden, het is fijn dat het dan ook lukt”, aldus De Knegt. “Dit jaar hebben we er een ding van gemaakt, de Mixed Relay. Er waren een hoop andere landen die het ook serieus nemen.”

De wedstrijd verliep voor de Nederlanders vlekkeloos. Tibor Del Grosso kwam als eerste in actie en nam meteen de leiding. Die gunstige positie konden ze vasthouden tot op het einde “Iedereen heeft vandaag zijn taak goed uitgevoerd. Het is wel moeilijker dan je denkt, zo’n Mixed Relay. Er komt veel bij kijken.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Grote Plateau 3 februari 2023 om 16:35

Zoon hoeft niet er niet te trainen, Pa kent er nl. elke milimeter.

2
Handige Harry 3 februari 2023 om 18:05

edit wf: niet doen

2
VerstandOpNul 3 februari 2023 om 16:20

“Het jaarlijkse WK-gerommel in de marge”.. Daar sluit ik me graag bij aan..

0
Romāns Vainšteins 3 februari 2023 om 16:46

Die Knegt drukt wel zijn stempel hè, zit er bovenop!

0
wielervenn 3 februari 2023 om 17:22

Haha nou idd, wat een baantje

0
Grote Plateau 3 februari 2023 om 17:38

Mathieu neemt hem totaal niet serieus. In de tent voor Tokio begon ie weg te dromen.

0
Mooie Sjors 3 februari 2023 om 16:46

Zolang hij maar niet op die balken afstormt van een halve meter hoog, in de overtuiging dat ze weggehaald zijn in wedstrijd.

Toch maar dubbelchecken tijdens die teammeeting of … ‘BAF Matje, heb je het gehoord?’

0
Wieler-Joke 3 februari 2023 om 16:47

Op zondag heb je meteen ook de reële koersomstandigheden qua omloop tenzij het op zondag zelf nog hard gaat regenen (geloof ik niets van) dus op zich vind ik die mindset van Mathieu best logisch en zo mijd je de pers ook wat (die zullen wel als een horde schoothondjes elke beweging van Matje en Wout volgen op het parcours en daarrond).

0

Headlines

Populair

Materiaalzone