Materiaalpech kost Romain Bardet tijd in Tour Down Under

woensdag 22 januari 2020 om 15:56
Materiaalpech kost Romain Bardet tijd in Tour Down Under

foto: Cor Vos

Romain Bardet heeft in de tweede rit van de Tour Down Under tweeënhalve minuut achterstand opgelopen. In een poging een crash te ontwijken, beschadigde hij zijn versnellingsapparaat. Doordat hij van de fiets moest, kon hij niet meer opnieuw aansluiten in het peloton.

In de finale van de tweede etappe probeerde Bardet een massale valpartij te omzeilen, maar daar raakte wel zijn derailleur bij beschadigd. Hij moest van de fiets en verloor zo de aansluiting met de andere renners. Aan de finish in Stirling bedroeg zijn achterstand 2:23, waardoor hij afzakte naar de negentigste positie in het klassement.

De Fransman is zijn seizoen vroeger begonnen dan andere jaren. De Australische rittenkoers is zijn eerste wedstrijd sinds de Tour de France, nu zes maanden geleden. Zijn doel in de ronde is om het seizoen rustig te starten en elke dag beter te worden. De Tour laat hij dit jaar links liggen; de focus ligt op de Giro d’Italia, de Olympische Spelen en het WK.

Dit artikel delen:

5 Reacties

freirefreire 22 januari 2020 om 17:57

Alsof hij serieus meedeed om het klassement. Hij zal proberen om op Willunga lang mee te kunnen met Porte, maar dat hij het rondje niet gaat winnen zal ‘m worst zijn.

Shinzawai 22 januari 2020 om 18:03

Ik weet het niet, Bardet gaat meestal wel voor een resultaat.

Scibby 22 januari 2020 om 18:30

Beter dit dan crashen

Japsie 22 januari 2020 om 18:40

Heeft half jaar niet gekoerst, was al hele poos in Australië. Die is, of was, echt wel gemotiveerd.

Duh 22 januari 2020 om 19:06

Indien in vorm, straks dus een klever op Wilunga, enkel voor ritwinst. Kan in de kaart van Impey spelen.

Headlines

Materiaalzone

Populair