Martijn Budding schenkt BEAT eerste UCI-zege van het jaar in Tour of Rhodes

zaterdag 9 maart 2019 om 16:06
Martijn Budding schenkt BEAT eerste UCI-zege van het jaar in Tour of Rhodes

foto: Wouter Roosenboom

Martijn Budding heeft zijn nieuwe team BEAT de eerste UCI-zege van het seizoen geschonken door de tweede etappe in de Tour of Rhodes op zijn naam te schrijven. De Nederlander zal morgen in de laatste etappe van de Griekse 2.2-wedstrijd in de leiderstrui starten.

Budding was in de eerste etappe vrijdag op de dertiende etappe als dertiende geëindigd in dezelfde tijd als leider Dusan Rajovic, waarna hij zaterdag in de koninginnenrit de Noor Markus Hoelgaard van het Noorse opleidingsteam Uno-X de baas was.  Zondag wacht de BEAT-coureur nog een heuvelachtige rit om zijn leiderstrui te verdedigen. Vorige week eindigde Luuc Bugter al op de derde plaats in de GP Rhodes.

“Ik ben dit jaar naar BEAT gegaan en heb kneitertje hard getraind om er dit seizoen wat van te maken. Dat het al in de derde wedstrijd van het seizoen al mag lukken, dan is dat super”, vertelt Budding over zijn zege. “De laatste vijftig kilometer was het alleen maar demarreren, maar ik wilde mijn krachten niet verspillen met het oog op de slotklim. Toen ik de sprong naar voren maakte, wist ik dat ik één van de sterkste was. Op de slotklim kon er één iemand volgen, die ik in de sprint heb geklopt.”

“Ik hoop dat er nog meer overwinningen mogen volgen. Morgen is de langste etappe. Het is een lastige etappe, maar we hebben een goed team en ik moet goed opletten. We hopen steun te krijgen van teams die een sprint willen en dan gaan we met man en macht proberen de trui te verdedigen”, eindigt Budding gemotiveerd.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 9 maart 2019 om 16:11

Mooi dat hij meteen kan laten zien wat hij kan en dat hij niet misstaat bij de profs. Het is niet altijd makkelijk om een stap terug te doen en weer te presteren in kleine koersen.

kelderfan 9 maart 2019 om 16:14

Die Martijn Budding is zeker geen verkeerde renner voor bij de profs.

Grobbel 9 maart 2019 om 16:16

Vrij zwak bezette koers natuurlijk, maar wel mooi dat BEAT zich goed laat zien.

maklukzat 9 maart 2019 om 21:51

Het is Budding gegund. Was vorig jaar goed bezig in de Ruta del Sol.

Arry1337 10 maart 2019 om 11:32

@Redactie

Budding was in de eerste etappe vrijdag op de dertiende etappe als dertiende geëindigd…

Dat het al in de derde wedstrijd van het seizoen al mag lukken…

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone