Mark Stewart wint vierde etappe New Zealand Cycle Classic, George Bennett derde

zaterdag 8 januari 2022 om 08:27
Mark Stewart wint vierde etappe New Zealand Cycle Classic, George Bennett derde

Ter illustratie - foto: Cor Vos

De vierde etappe van de New Zealand Cycle Classic (2.2) is gewonnen door Mark Stewart. De renner van Bolton Equities Black Spoke won de rit die aankwam op een helling, George Bennett werd derde. Stewart blijft leider.

De vierde etappe in de New Zealand Cycle Classic, de eerste UCI-wedstrijd van 2022, bedroeg 137,2 kilometer. De etappe vertrok uit Masteron en kwam aan op Te Wharau Hill. De renners moesten deze helling (6,5 km aan 4,9%) drie maal beklimmen.

Op papier was Bennett de favoriet. De Nieuw-Zeelander verruilde deze winter Jumbo-Visma voor UAE Emirates, maar komt in de ronde door zijn thuisland uit voor een nationale selectie. Bennett kwam dicht bij de winst, maar moest Ollie Jones en winnaar Stewart voor zich laten. De eerste drie finishten binnen de zes seconden. In het algemeen klassement verstevigt de Brit zijn leiding, Bennett duikt de top vijf binnen.

De New Zealand Cycle Classic duurt nog tot en met zondag, dan staat er een afsluitende rit op het programma van en naar Wellington.

Dit artikel delen:

2 Reacties

josi 8 januari 2022 om 08:52

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

JensVdB 8 januari 2022 om 09:25

Is hij familie van Jake Stewart

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair