Mark Cavendish tweede: “Toen ik wilde reageren op Merlier, was het al te laat”

zondag 7 maart 2021 om 16:22
Mark Cavendish tweede: “Toen ik wilde reageren op Merlier, was het al te laat”

foto: Cor Vos

Mark Cavendish wist zondag voor het eerst in lange tijd weer eens een podiumplaats te behalen. De Brit van Deceuninck-Quick-Step eindigde als tweede in de GP Monseré achter Tim Merlier, die verraste door de sprint vroeg aan te gaan. “Ik zag hem gaan, maar toen ik wilde reageren was het al te laat”, reageert Cavendish.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“We hebben iedereen van de ploeg ingezet vandaag”, vertelt Cav, die het vertrouwen kreeg van de ploeg. “Maar ik was eerlijk gezegd vergeten hoe het hele proces was van een sprint. Ik wist niet meer hoe het ging. Ik zag in de finale dat mijn lead-out man (Bert Van Lerberghe, red.) ingesloten raakte en dat Tim wegstuurde en meteen versnelde. Als je die benen hebt, verdien je ook te winnen.”

Enkele fietslengtes achter Merlier wist Cavendish de tweede plaats op te eisen. Een podiumplek dus voor de 35-jarige Brit, voor het eerst sinds 18 april 2019 in de derde etappe van de Ronde van Turkije. “Ik ben best blij, maar ook wel een beetje teleurgesteld”, geeft hij aan.

Het vertrouwen doet hem goed. “We blijven het proberen, maar het belangrijkste is het succes van de ploeg. We hebben plezier en ik koers weer.” De volgende koers die voor Cavendish op het programma staat is Nokere Koerse.

‘Vermote verdient een profcontract’
Verder kwam ook Julien Vermote nog ter sprake. “We hebben deze week drie uur samen getraind”, aldus Cavendish. “Hij is nog best goed. Het is jammer dat hij geen ploeg heeft, want hij is iemand die een contract verdient. Hij is een professional, een van mijn beste vrienden en een van de meest waardevolle ploeggenoten die ik ooit heb gehad. Dat maakt mij verdrietig.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

LeDouche 7 maart 2021 om 16:38

Hoe vaak is hij al afgeschreven op dit forum? Mooie prestatie. Mooie kerel.

0
Bassie55k 7 maart 2021 om 17:23

Mooie woorden voor Vermote.

0
Murcia 7 maart 2021 om 18:36

Hij is nu iets beter dan Hodeg maar als je naar dit veld kijkt is een tweede plek niet zo heel bijzonder zeker met een ploeg als DQS in je dienst. Als je het verschil ziet met Merlier en die zou ik hoe goed hier ook nog steeds plaatsen onder mannen als Bennett, Ewan dan lijkt mij het bij 1 extra jaar te blijven tenzij zijn suikeroom nog een paar ton per jaar wil doneren aan Patrick.

0
Pedalo 7 maart 2021 om 19:55

Cav heeft drie grote valpartijen, 1 x op de baan en 2 x in de Tour, willens en wetens veroorzaakt……en wordt door sommige nog steeds van alles gegund! Zijn palmares is gigantisch maar het is absoluut geen parel voor de sport. Geef mij maar Valverde….gestraft, teruggekomen en laten zien dat hij het ook zonder doping kan,maar als mens en coureur vele malen sympathieker.

0
antilek 7 maart 2021 om 20:39

Helemaal mee eens Pedalo. Valverde is en blijft een kanjer en Cav mag zijn schoenen niet eens poetsen. Cav was een schoft.

0
Peetvader 7 maart 2021 om 21:42

Heeft Valverde dat dan al eens eerlijk toegegeven en uitgelegd wat hij allemaal verkeerd heeft gedaan?

En volledig clean sterker teruggekomen, ik ben toch niet helemaal overtuigd.

Ik hoop dat er mooiere parels zijn dan Valverde…

0
Wim Kruithof 7 maart 2021 om 20:48

Huilen bij zijn vermeend afscheid vorig seizoen en verdriet om zijn vriend Vermote, zonder contract. De Manx Express is met de jaren niet perse sneller, maar wel emotioneler geworden.

Net het echte leven.

0
Jan 9 maart 2021 om 09:11

Mooi raak gesproken
Misschien dat deze gast ook nog eens gaat nadenken over zijn fouten uit het verleden.
“het kleineren van mindere renners in het peloton”

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone