Mark Cavendish lijkt contract beet te hebben bij B&B Hotels

Mark Cavendish lijkt contract beet te hebben bij B&B Hotels

Foto: Cor Vos

Door Youri IJnsen en Raymond Kerckhoffs
zondag 16 oktober 2022 om 09:05

Er is al veel gezegd en geschreven over de toekomst van B&B Hotels-KTM, dat vanaf 2023 met een significant hoger budget zou gaan werken dan nu het geval is. Grote namen passeerden de revue als nieuwe sterren van de Franse equipe van Jérôme Pineau, maar tot op heden blijft het akelig stil. Toch heeft hij één toprenner aangetrokken, zo lijkt het: Mark Cavendish.

De ervaren Brit kon bij Quick-Step-Alpha Vinyl niet rekenen op een contractverlenging, maar wil er toch nog een keer alles aan doen om het record aan ritzeges in de Tour de France te verbreken. De 37-jarige sprinter evenaarde vorig jaar Eddy Merckx, die het record van 34 overwinningen in handen had. Cav won in die Tour liefst vier ritten en zette zich zo naast de legendarische Belg. Dit jaar koos Patrick Lefevere voor Fabio Jakobsen als sprinter.

De Brit ging na de mededeling dat hij niet bij Quick-Step kon blijven op zoek naar een nieuw avontuur. Daarbij zocht hij hulp van het Nederlandse managementbureau SEG Cycling. Zij zouden een bijdrage hebben geleverd aan een contract bij B&B Hotels-KTM. SEG Cycling vertegenwoordigt ook Cees Bol (Team DSM) en Nick Schultz (BikeExchange-Jayco), die komend jaar eveneens overstappen naar de Franse ploeg.

WielerFlits heeft begrepen dat afgelopen week diverse renners al de kleding voor komend jaar kwamen passen en dat Cavendish hier ook bij aanwezig was. VeloNews achterhaalde op hun beurt dat de Fransen zich hebben ingeschreven voor een ProTeam-licentie volgend jaar.

Dat mag misschien een sinecure lijken, maar er gingen ook stemmen op dat Pineau met financiële problemen zou kampen. Het lijkt er vooralsnog op dat hij een nieuw project aangaat met de stad Parijs, met het oog op de Olympische Spelen van 2024 in diezelfde stad. Waar eerder ook al Carrefour de revue passeerde als sponsor, laten bronnen nu aan WielerFlits weten dat Amazon France aan boord stapt.

Cees Bol – foto: Cor Vos

‘Teamevent daags voor Tour-presentie in Parijs’
Het lijkt er in ieder geval op dat Pineau werkt aan een teamevent of persconferentie op woensdag 26 oktober. Niet geheel toevallig is een dag later in Parijs de bekendmaking van het Tour de France-parcours voor 2023, waardoor er al veel pers aanwezig zal zijn in de Franse hoofdstad. Het lijkt erop dat dan ook Cavendish, Bol, Sinkeldam, Schultz, Williams en Maximiliano Richeze worden gepresenteerd.

De laatstgenoemde Argentijn (39 jaar) nam in juni overigens afscheid van het profpeloton namens UAE Emirates, maar de sprintaantrekker zou op nadrukkelijk verzoek van Cavendish toch nog een jaar aan zijn carrière vastknopen. Ook de naam van Sébastien Reichenbach circuleert in het geruchtencircuit rondom de Franse ploeg, maar hij heeft VeloNews laten weten naar een andere ploeg te gaan. Ook Tudor zingt rond.

Volgens radio peloton is ook Stephen Williams in beeld bij het Franse team, ook al uit dezelfde Nederlandse managementstal. De Britse klimmer kwam de voorbije jaren uit voor Bahrain Victorious.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Cochise 15 oktober 2022 om 21:25

Edit redactie: Bedankt, het is aangepast!

0
Shinzawai 15 oktober 2022 om 22:02

Dat wordt een aardig vreemdelingenlegioen in de Tourploeg daar.

0
Gebruikersnaam 15 oktober 2022 om 22:08

Ik ga er vanuit dat de grote zak geld er nog niet is gekomen of anders op zijn minst te laat, want op dit moment is dit geen ploeg die gaat meedoen om WT-plekken.

0
bilthoven 15 oktober 2022 om 22:16

Deze ploeg zal voorlopig zeker nog niet meedoen om WT-plekken, maar zal met Cavendish in haar gelederen zeker een wildcard voor de Tour krijgen en waarschijnlijk ook voor een (groot) aantal andere wedstrijden uitgenodigd worden.

0
Samamba 15 oktober 2022 om 23:37

Tekenen die jongens daar dan allemaal met de garantie dat ze Tour mogen rijden? Gaat tof zijn voor die Franse renners daar dan.

Sprintetappes gaan nu al helemaal geen vroege vluchters mee hebben nu zelfs b&b een sprinter heeft die in principe kan winnen. ASO moet er misschien toch maar eens over nadenken om UNO X uit te nodigen.

0
Steven_E 16 oktober 2022 om 00:36

Zodat Uno X kan spurten met Kristoff bedoel je?

1
Samamba 16 oktober 2022 om 00:46

Ik was Kristoff inderdaad uit het oog verloren, maar ik ben er toch vrij zeker van dat UNO X, ook met Kristoff, gewoon voor die vroege vlucht zou gaan aangezien dat toch een beetje hun handelsmerk is in zowat elke grotere wedstrijd waar ze mogen starten.

0
Het Belgische Jachtluipaard 16 oktober 2022 om 01:12

Rasmus Tiller niet vergeten hé

0
Lay On 16 oktober 2022 om 01:18

Wordt inderdaad nog wel interessant naar welke ploeg die 2e wildcard zal gaan (naast Paris-Amazon-B&B ). Israel-PT is waarschijnlijk, maar als daar teveel (sub)toppers vertrekken, is Uno-X een voor de hand liggend alternatief.

0
Graaiknuist 16 oktober 2022 om 09:59

Misschien wordt Euskaltel uitgenodigd wegens de Tourstart in Baskenland, en dan ben je alvast zeker van 1 ploeg die voor de vroege vlucht gaat in sprintetappes.

0
Het Belgische Jachtluipaard 16 oktober 2022 om 01:13

Hopelijk krijgt Cav nog 1 kans op het record. Het zou mooi zijn voor hem maar ik geloof er niet meer in.

0
Bielefeld 16 oktober 2022 om 10:10

Als het hoofddoel van Cavendish is om het record te verbeteren dan is deze ploeg de beste keuze. Ze krijgen gegarandeerd een wildcard en Cavendish zal verzekerd zijn van het kopmanschap. Sinkeldam en Richeze zijn geen lullige sprintaantrekkers. Cavendish zal niet de grootste favoriet zijn in de sprints, maar onmogelijk lijkt het zeker niet.

0
Kerstie 16 oktober 2022 om 10:17

We doen wel heel erg dat die een vreemdelingen legioen wordt, maar dat valt wel mee. The Cav en Richeze zullen 1 jaar blijven als stunt voor het record en daarna is dat denk ik klaar. Dan houd je Bol, Sinkeldam en Williams over. Valt best mee toch als je het zo gaat redenen?

0
Lay On 16 oktober 2022 om 10:46

Ze hebben al Mozzato, Schönberger, Debusschere, Warlop, Heidemann, Parisella. Op Mozzato na allemaal figuren zonder veel meerwaarde.

0
poeskescherens 16 oktober 2022 om 16:38

Wat is eigenlijk de langste solo die Cavendish ooit heeft gereden voorafgaand aan een overwinning (van hemzelf)? En heeft hij vaker gewonnen na een solo? Gewoon even benieuwd eigenlijk.

0
Wim Kruithof 16 oktober 2022 om 07:33

ik vond dit ‘in vroeger tijden’ een mooie ploeg met uniek Frans karakter, maar ook dit is inmiddels een samenraapsel geworden. Cavendish zij het record gegund, opzeker… maar daarna zal ook zijn boek wel dicht gaan.

En hebben we alleen de docu van Milaan – San Remo nog.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone