‘Mark Cavendish kent zijn voorjaarsprogramma al’

maandag 7 december 2020 om 13:03
‘Mark Cavendish kent zijn voorjaarsprogramma al’

foto: Cor Vos

Mark Cavendish wordt vandaag in Spanje verwacht voor zijn eerste trainingskamp met Deceuninck-Quick-Step. Maar ook zijn voorjaarsprogramma is al grotendeels uitgestippeld. “Wedstrijden waarin hij zelfvertrouwen kan opdoen”, zegt Wilfried Peeters daarover. “Zonder druk.”

Bij Deceuninck-Quick-Step willen ze met Cavendish voortbouwen op zijn prestaties in Gent-Wevelgem en de Scheldeprijs, twee wedstrijden waarin hij voor de aanval koos en telkens en halve dag in de wind op kop reed. Net daardoor was oktober 2020 “zijn mooiste maand in lange tijd”, gaf hij aan.

“Cavendish moet tijd krijgen”, vertelt ploegleider Wilfried Peeters aan Het Laatste Nieuws. “We gaan hem op een rustige manier brengen. Wij moeten ook ondervinden waar hij conditioneel staat en wat hij kan, want op dit moment weten wij niet wat hij waard is.”

Zelfvertrouwen
De weg is al uitgestippeld: vandaag wordt hij in Spanje verwacht voor het eerste oefenkamp met de ploeg. In februari kan hij een eerste rittenkoersje rijden, daarna volgen een aantal eendagskoersen zoals Nokere en Handzame. “Zonder de druk om te winnen. Bij wijze van spreken mag hij koersen tot vijf kilometer voor de streep, de rest zullen wij wel doen”, zegt Peeters. “De bedoeling is om hem eerst zijn zelfvertrouwen terug te geven, daarna kan er gepraat worden over prestaties.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Murcia 7 december 2020 om 13:11

Peeters praat over hem als ware hij een neo-prof. Je moet gewoon zeggen of hij een treintje krijgt voor die kleinere koersen of een vrije rol als aanvaller. En niet dit geleuter.

Vinyakke 7 december 2020 om 13:26

Zegt zelf dat ze nog niet weten waar hij staat, kan je moeilijk nu al beslissen of hij een treintje krijg of niet natuurlijk!

Maillot à Pois 7 december 2020 om 17:00

Brian Holm windt er wat minder doekjes om

“He knows very well that he will not step into the team as the superstar, as he was last time. His role will be completely different. He almost starts all over again as a professional. He will have to take the lead and pick up bottles.”
….
“He can work his way up through the hierarchy of the team quietly and then maybe in half a year’s time we can try to run for him and give him the opportunity to run his own chance of winning in a smaller stage race. But it will not be in the Tour de France. I can no longer imagine that,” Holm said.

https://www.cyclingweekly.com/news/racing/shut-up-and-do-what-i-say-brian-holms-plan-for-mark-cavendish-at-deceuninck-quick-step-484965

Murcia 7 december 2020 om 17:11

Kijk dat is duidelijke taal, Holm geeft de lijn aan voor het seizoen ipv dat nietszeggende van Peeters.

doorak 7 december 2020 om 13:46

Peeters weet waarover hij het heeft. In ieder geval dat er werk aan de winkel is mocht het lukken Cav op redelijk niveau te krijgen. Kan mij voorstellen dat men hem in eerste instantie vrij laat en geen druk oplegt en hem daarin tracht te coachen. Ook al is hij een gelouterde renner.
De uitkomst,… geen idee, we gaan het zien.

ddjong67 7 december 2020 om 14:53

+1

LucasR 7 december 2020 om 16:19

Nog steeds mega-enthousiast over deze transfer! Echt mooi.

Bikeage 7 december 2020 om 16:49

+1

CechRepublic 7 december 2020 om 17:30

Voortbouwen op zijn prestaties In Gent – Wevelgem en de Scheldeprijs. Maak me gék!
Hij gaat in 2021 proberen iets langer zinloos voor een peloton waarin hij niet meer mee kan sprinten te rijden?

platteprijs 7 december 2020 om 18:18

Op Sporza staat dat Cavendish zijn salaris wordt betaald door een sponsor die hij zelf heeft meegebracht.

doorak 7 december 2020 om 20:05

Er leiden vele wegen naar Rome, ook deze zou goed mogelijk zijn.
Neem aan dat Cav dan wel meerdere evenmenten bijwoond of reklames maakt voor de sponosr.
De naam van die sponsor op de truitjes,… kleine kans. Maar ook dat is zelfs een optie.

plattenband 7 december 2020 om 18:55

Ik denk dat iedereen weet dat DQS een team met een zeer rijk verleden is. Bedoelend op de successen en op coureurs die er groot geworden zijn of er gereanimeerd zijn. Het mocht maar ook eens gaan lukken Cav te herlanceren voor nog een paar seizoenen.

Eigenlijk is dit alweer een prachtige zet van PL en de zijnen. Ofwel lukt ’t niet maar hebben ze de publi te pakken rond het mooie afscheid van Cav op het hoogste niveau ofwel lukt ’t ze wonder-boven-wonder wél en staat iedereen weer met open mond te kijken naar DQS als het team dat het toch maar weer eens doet, mét alle publi die er bij komt!

rogierb 7 december 2020 om 20:18

Ik geloof niet in wonderen.

Headlines

Materiaalzone

Populair