Marianne Vos: “Trots dat er zoveel kwaliteit in het team zit”

Marianne Vos: “Trots dat er zoveel kwaliteit in het team zit”

foto: Cor Vos

Marianne Vos staat met een goed gevoel aan de start van de WK-wegwedstrijd voor vrouwen. De Nederlandse rijgt als vanouds de overwinningen aaneen en is daarmee de topfavoriete. “Op een kampioenschap wil je altijd goed zijn, maar met zo’n seizoen is het fijn ernaartoe werken.”

“Ik heb echt wel een goed seizoen gehad. Op verschillende terreinen kon ik me meten met de besten en dat geeft een mooi gevoel”, vertelde Vos aan de NOS in aanloop naar de wegwedstrijd. Dit voorjaar won ze al de Trofeo Alfredo Binda en de Tour de Yorkshire en op de Europese Spelen werd ze tweede achter landgenote Lorena Wiebes. Daarna volgden liefst vier ritzeges in de Giro d’Italia Femminile en winst in La Course by Le Tour de France.

‘Niveau misschien net iets beter’
Via de tweede plek in de Vårgårda WestSweden Road Race en eindzeges in de Tour of Norway en de Tour de l’Ardèche trok ze dan naar het WK in Yorkshire. Naar dat mooie gevoel was ze lang op zoek geweest. “Op zich haalde ik een goed niveau de afgelopen jaren, maar dit jaar was het wat constanter en misschien ook net iets beter.” Vos is zeker niet de enige sterke vrouw in de selectie, waarvan ook onder meer Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten deel uitmaken.

Vos: “We moeten slim en verstandig koersen. We hebben een sterk team met verschillende pionnen. Als je naar de laatste jaren kijkt hebben we verschillende rensters die kunnen winnen. Dat maakt het alleen maar mooi en dan moet je het goed spelen met zijn allen. We kennen elkaars kwaliteiten goed en er zijn weinig geheimen binnen het team. We moeten niet alleen accepteren, maar ook trots zijn dat er zoveel kwaliteit in het team zit.”

Volgens de Nederlandse, voor wie dit haar twaalfde WK-wegwedstrijd bij de elite wordt, is het parcours ‘echt wel zwaar’. “De aanloop sloopt al met zwaardere stukken en een lastige klim en ook het rondje in Harrogate liegt niet. Het is heel technisch met weinig mogelijkheden voor herstel. De hellende stroken en klimmetjes maken het ook echt wel slopend, dus ik denk wel dat het een mooi kampioenschap wordt.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

vanSpringel 28 september 2019 om 12:32

En wat moet je vooral niet doen na pech in de wedstrijd met je team ?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair