Vos over de Ronde: “Hoop met Moolman in de finale te belanden”
Marianne Vos won onlangs de Trofeo Alfredo Binda - foto: Cor Vos
dinsdag 2 april 2019 om 14:01

Vos over de Ronde: “Hoop met Moolman in de finale te belanden”

Niet alleen het mannenpeloton kijkt uit naar de Vlaamse Hoogmis, ook de vrouwen leven toe naar de Ronde van Vlaanderen. Marianne Vos schuift na een verkenning van de finale niet alleen haarzelf, maar ook ploeggenote Ashleigh Moolman-Pasio naar voren als mogelijke winnares.

De CCC-Liv-ploeg verkende gisteren de finale. “Een parcoursverkenning bepaalt mede of je zondag wel of niet meezit”, onderstreept ploegleider Jeroen Blijlevens het belang van de verkenningstocht. “De meeste rensters die we zondag in koers hebben, reden de wedstrijd afgelopen jaar ook al. Maar het is goed om alles nog eens op te frissen, zodat je precies weet wat er komen gaat.”

De rensters van de oranje brigade weten nu dat de Pottelberg is ingeruild voor de Taaienberg. “Die krijgen we na de Kanarieberg, waar de finale min of meer wordt ingeluid. De Taaienberg zal het parcours zwaarder en naar verwachting ook mooier maken”, voorspelt Blijlevens.

Verkenning zorgt voor rust
Voor kopvrouw Marianne Vos verliep de test voorspoedig: “Andere jaren verkenden we het parcours ook, alleen hebben we dat nu wat eerder in de week gedaan. Het is fijn om nog eens echt door te kunnen trekken op de hellingen. Het parcours zit nu in het hoofd en dat geeft rust voor de rest van de week”, laat Vos weten op de website van CCC-Liv.

Vanzelfsprekend hoopt Vos komende zondag haar tweede Women’s WorldTour-wedstrijd van het seizoen te winnen. Maar ze tipt ook nog een ploeggenote: “Het viel me tijdens Gent-Wevelgem op hoe gemakkelijk Ashleigh Moolman-Pasio reed. Ze is misschien niet het type renster dat je hier altijd verwacht, maar ze kan het zeker aan” weet Vos. “Ik hoop samen met haar in de finale te belanden en voor het hoogst haalbare te strijden”, sluit de Brabantse haar relaas af.

Geheel verrassend zou een topprestatie van de Zuid-Afrikaanse niet zijn. Vorig jaar reed Moolman-Pasio na een sterke koers immers al naar een vierde plaats in Oudenaarde. Vos kan desondanks betere adelbrieven voorleggen: ze won Vlaanderens Mooiste namelijk al eens in 2013.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
2 april 2019 15:20
Evy Kuijpers (CCC) bekende dat ze in 2015 met een groep uit koers gezet werd, op zoek ging naar de finish, weer terecht kwam op het parcours en (onterecht) als 62e in de uitslag staat opgenomen: https://www.facebook.com/livbenelux/posts/1061946873992060

Reacties zijn gesloten.