Marcel Kittel weer de snelste in Sparkassen Münsterland Giro

woensdag 3 oktober 2012 om 16:36

Marcel Kittel

foto: Sirotti

Marcel Kittel heeft in Duitsland voor het tweede op eenvolgende jaar de Sparkassen Münsterland Giro op zijn naam geschreven. De Duitser van Argos-Shimano won de sprint van een groep van zo’n 25 renners, waar Michael van Staeyen tweede werd en landgenoot Dylan Groenewegen (Team De Rijke-Shanks) derde. De Münsterland Giro ging tot voor 2005 door het leven als Groningen-Münster, ook als 1.1 categorie bestempeld.

Net als in Nederland hadden ook de renners in Duitsland last van herfstachtige weersomstandigheden. Tijdens de eendagskoers ontstonden meermaals waaiers, al reden die wel de het grootste gedeelte van de dag achter twee vluchters aan: Jan Barta (NetApp) en Benjamin Sydlik (Nutrixxion).

Na 120 vluchtkilometers kon Sydlik echter niet meer volgen, maar maakten Martin Mortensen (Vacansoleil-DCM) en Marco Minnaard (Rabobank Continental) de sprong naar Barta. Die had op dat moment nog maar 38 seconden over, maar met drie werd die voorsprong weer uitgebouwd naar anderhalve minuut. Het mocht echter niet baten, want tijdens de plaatselijke ronde in Münster werden ze terug gepakt.

Niks leek een massasprint nog in de weg te staan, maar niets bleek minder waar. In de laatste plaatselijke ronde vond er een massale valpartij plaats, waarna er maar 25 man overbleven voor de overwinning. In de sprint van die 25 bleek Kittel over de snelste benen te beschikken. Kenny van Hummel werd door onregelementair sprinten teruggezet van plek 2 naar plek 15.

Sparkassen Münsterland Giro (1.1)
Stadtlohn – Münster (196km)

1. Marcel Kittel (Duitsland/Argos-Shimano) in 4u26m
2. Michael Van Staeyen (België/Topsport Vlaanderen-Merc) allen z.t.
3. Dylan Groenewegen (Nederland/Team de Rijke-Shanks)
4. Moreno Hofland (Nederland/Rabobank Continental)
5. Giorgio Brambilla (Italië/Leopard-Treck Continental)
6. Andrew Fenn (Groot-Brittannië/Omega Pharma-Quick Step)
7. Joeri Stallaert (België/Landbouwkrediet-Euphony)
8. Rüdiger Selig (Duitsland/Duitse Nationale ploeg)
9. Roy Sentjens (België/Team de Rijke-Shanks)
10. André Greipel (Duitsland/Lotto-Belisol)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair