Marcel Kittel: “Goede uitgangspositie voor het roze”

zaterdag 7 mei 2016 om 17:50
Marcel Kittel: “Goede uitgangspositie voor het roze”

foto: Marcel Koch

De roze trui mag dan geen hoofddoel zijn voor Marcel Kittel, toch zou hij er morgen na de finish in Arnhem graag mee staan pronken. “Ik ben geen renner voor het algemeen klassement, dus het is voor mij zeker niet het belangrijkste. Maar de uitgangspositie is goed. Als ik me blijf concentreren op mijn sprints, dan komt die trui hopelijk vanzelf”, vertelde Kittel vlak nadat hij in Nijmegen zijn handen in de lucht had mogen steken.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar
Kittel was in de sprint een klasse apart, al was hij even bang geweest om ingesloten te raken. “Het was een chaotische sprint. Mijn ploeggenoten hebben het goed gedaan. We moesten door wat gaatjes heen en gelukkig kon ik toen mijn sprint inzetten. Ik voelde me erg sterk en ben hier heel blij mee.”

Niet alleen zijn ploeggenoten van Etixx-Quick-Step, maar ook het Nederlandse publiek kreeg een compliment van de Duitser. “De mensen zorgen hier voor een geweldige sfeer. Ze maken er een mooi spektakel van. Dit is een decor dat past bij een grote ronde.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Velominatus 7 mei 2016 om 18:29

Nou Marcel, ik hoop eigenlijk toch dat de andere ploegen morgen niet om plek 2 gaan sprinten, maar een andere tactiek kiezen om het je moeilijk te maken.
Blijft wel een sympathieke gast trouwens.

WCEendT 7 mei 2016 om 19:18

Een ding is natuurlijk zeker, de andere ploegen gaan (als ze verstandig zijn) geen meter op kop rijden.

Melkzuur 8 mei 2016 om 07:30

Inderdaad WCEendt. Laat maar een groepje van 6 man 10 minuten wegrijden en dan geen enkele ploeg Etixx-Quick-Step helpen. Hebben we 2 vliegen in 1 slag: Kittel wint niet, en Dumoulin is het roze kwijt. Super tactiek!

Headlines

Materiaalzone

Populair