Sarreau rondt ploegwerk af in Cholet-Pays de la Loire

zondag 31 maart 2019 om 18:16
Sarreau rondt ploegwerk af in Cholet-Pays de la Loire

foto: Cor Vos

Marc Sarreau heeft de zege gegrepen in de Cholet-Pays de la Loire. De Fransman van Groupama-FDJ was in de eindsprint sneller dan zijn landgenoten Bryan Coquard en Thomas Boudat. Nederlander Bram Welten eindigde in het spoor van de Fransen knap als vierde.

Naast al het koersgeweld in Vlaanderen, Catalonië en Italië stond er ook in Frankrijk een profkoers op het programma. In het westen van Frankrijk stond de 41e editie van de Cholet-Pays de la Loire op het programma. Vorig jaar ging de overwinning naar de rappe Thomas Boudat. Kon de Fransman zichzelf opvolgen?

Vijf vluchters kiezen het ruime sop
Die kans was aanwezig, aangezien het parcours relatief vlak was. Toch probeerden Pier André Côté, Lennert Teugels, Mathias Bregnhoj, Rory Townsend en Julien Antomarchi uit de greep te blijven van de sprintersploegen. Het peloton was op zijn hoede, aangezien Townsend en Antomarchi zaterdag nog een hoofdrol vertolkten in de Classic Loire Atlantique.

De voorsprong van de vijf vluchters bleef dan ook beperkt tot ‘slechts’ drie minuten. Groupama-FDJ en Cofidis – de ploegen van Marc Sarreau en Nacer Bouhanni – reden op kop van het peloton, hopend op een sprintoverwinning van hun kopman. Vooraan moesten ondertussen twee renners lossen. En vreemd genoeg waren dat… Townsend en Antomarchi.

Sarreau wint verwachte eindsprint 
De overige vluchters reden stug door, maar het bleek allemaal verspilde moeite. Ze werden ruim voor de finish ingerekend door een op hol geslagen peloton. We kregen dan ook de verwachte massaspurt. Veel ogen waren gericht op Bouhanni, maar het was zijn jongere landgenoot Sarreau die wist te zegevieren.

Die laatste wist zodoende het vertrouwen van zijn ploeg terug te betalen, maar ook revanche te nemen voor zijn tweede plaats in de Classic Loire Atlantique. Het is voor Sarreau zijn tweede overwinning van het seizoen. Eerder won de 25-jarige sprinter al een etappe in de Ster van Bessèges.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Random wielerliefhebber. 31 maart 2019 om 18:22

Bouhanni verwacht je toch meer van in zo’n veld. Nog steeds een wonder dat Cofidis hem een verlengt contract heeft aangeboden

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair