Manon Bakker toch op WK: “Voelde als feestje waarvoor je niet was uitgenodigd, haha”

zaterdag 4 februari 2023 om 18:35
Video

Aniek van Alphen moest vrijdagavond in extremis het WK veldrijden 2023 aan zich voorbij laten gaan. Ze voelde zich niet fit en testte naderhand positief op corona. Zodoende werd Manon Bakker op het laatste moment nog opgeroepen om het WK te rijden. “Ik heb me niet kunnen voorbereiden en heb er het beste van gemaakt”, vertelt de goedlachse crosser aan WielerFlits.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Toen bondscoach Gerben de Knegt mij vrijdagavond belde, dacht ik eerlijk gezegd dat hij zou meedelen dat er niemand meer was afgevallen en ik niet zou rijden”, legt ze uit. “Ik vond het vooral heel zielig voor Aniek, want ik weet hoe graag zij wilde starten. Aan de andere kant was ik natuurlijk wel blij met de kans, ondanks dat ik totaal geen goede voorbereiding had. Ik hoopte maar het beste ervan te kunnen maken.”

Zaterdagochtend arriveerde Bakker pas bij de Nederlandse selectie, om daarna om 15.05 uur haar wedstrijd te beginnen. “We kwamen de parking opgereden en ik zei toen meteen: “Het is alsof je op een feestje komt waarvoor je niet uitgenodigd bent”, lacht ze hardop. “Dat gevoel verdween gelukkig snel. Er was super veel publiek dat mij herkende. Ik ben heel blij dat ik erbij geweest ben, ondanks dat het niet de uitslag was waarop ik hoopte.”

Uiteindelijk moest de KNWU nog een truc speciale uithalen om Bakker aan de start te krijgen, vertelt De Knegt. “De officiële startlijst was er al uit. Volgens de regels mag je dan niemand meer vervangen. Gelukkig kennen we wat mensen en hebben we hemel en aarde bewogen. Het was toen elf uur, half twaalf. Uiteindelijk is het toch nog gelukt om Manon hier te krijgen. Complimenten voor de UCI dat ze met ons mee wilden denken.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

Posterix 4 februari 2023 om 19:01

Hartstikke leuk stuk, denk ik, want op mijn tablet, in safari, worden er continue ads over de tekst heen geplakt en dan heb ik het nog niet eens over die irritante pop-ups in de app.
Wat is er belangrijker, een advertentie verkopen of gewoon een leesbare site maken? Ik ben bang dat ik het antwoord al weet. #kommaaropmetjeminnetjes

4
Romerike 4 februari 2023 om 19:24

Advertenties zijn irritant maar begrijpelijker. Vind het nog erger dat de app nog steeds elke keer crashed op Android als je te ver naar beneden scrollt.

0
DeSjors 5 februari 2023 om 19:45

Wat een leuke meid is dat toch en ze gaat een vaste waarde voor de toekomst worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone