Manager Rod Ellingworth: “Mikel Landa kan een grote ronde winnen”

dinsdag 10 december 2019 om 14:40
Manager Rod Ellingworth: “Mikel Landa kan een grote ronde winnen”

Mikel Landa als renner van Movistar - foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Rod Ellingworth, de nieuwe manager van Bahrain McLaren, weet het zeker: Mikel Landa kan de komende jaren een grote ronde winnen. “Het is een grote verantwoordelijkheid, maar hij heeft nog nooit zo’n mooie kans gehad. Ik denk dat hij kan winnen”, zo vertelt de Brit in een uitgebreid interview met Cyclingnews.

De nu 29-jarige Landa eindigde in 2015 al eens op het podium van de Giro d’Italia, maar sindsdien finisht de Baskische klimmer nét naast het podium. Zo kwam hij in de Tour de France van 2017 één seconde tekort om Romain Bardet van het podium te stoten, terwijl hij ook dit jaar genoegen moest nemen met een vierde stek in de Ronde van Italië.

“En toch denk ik dat we een grote ronde-winnaar in huis hebben”, aldus Ellingworth. “Mikel werd in het verleden vaak geremd door externe factoren, maar hij krijgt nu dé kans als absolute kopman. Ik denk dat hij kan winnen, mits het parcours in zijn voordeel is. Het parcours van de aankomende Tour ligt hem vrij goed”, zo heeft de nieuwe baas vertrouwen in zijn poulain.

De ambities van Ellingworth zijn duidelijk: de Brit hoopt in 2020 nog meer succes te boeken met Bahrain McLaren. “We willen met Bahrain de Tour de France winnen”, is hij duidelijk. “Dat is het hoofddoel van McLaren, maar we willen ook een winnaarsmentaliteit creëren binnen de groep. We willen op een stoere manier wedstrijden winnen. Vergeet podiumplekken, het gaat om winnen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

hartstikkebedankt 10 december 2019 om 15:30

Zou zeker kunnen als alles samenvalt zoals bij Carapaz dit jaar in de Giro. Weinig tijdritkilometers en/of juist wel de aanwezigheid van een klimtijdrit zouden wel helpen voor hem. Klimmend staat er soms geen maat op.

RainbowJersey 10 december 2019 om 16:27

Als hij ooit de Tour wint zal het dit jaar moeten zijn. Een Tourparcours dat zo bij zijn kwaliteiten past komt niet vaak voorbij. Weinig tijdritkilometers en een vrije zware eerste week in plaats van al die hectische sprints waarin hij in een week al vijf minuten verliest. Bergop is hij bij de besten maar is zijn team sterk genoeg?

jan jansen 10 december 2019 om 17:45

Als alles meezit, net zoals in de vuelta met Aru, dan kan hij zeker een grote ronde winnen.

Cochise 10 december 2019 om 17:58

Na het “nieuws” dat de ploegbaas denkt dat zijn sprinter een sprint kan winnen en het “nieuws” dat zijn rondekopman een grote ronde kan winnen ben ik uitermate benieuwd naar zijn mening over zijn klassieke renners!

koos verrek 10 december 2019 om 18:08

Lulkoek

west 10 december 2019 om 18:56

“Kan een grote ronde winnen” kan je over iedere renner zeggen. Als je er echt vertrouwen in hebt, durf dan je kop uit te steken en zeg “gaat een grote ronde winnen”…

Romāns Vainšteins 10 december 2019 om 19:29

Hopelijk wint hij er een want dan doet hij dat in het gebergte.

Kevin Lowagie 11 december 2019 om 08:55

Landa lijkt me een podiumkandidaat, maar om een grote ronde te winnen, dat zal een grote klus worden. Dit jaar is het parcours van de Tour de France op zijn lijf geschreven, maar vaak verliest hij in de eerste nerveuze week al anderhalve minuut en haal deze maar eens in tegen de Ineos- trein.

Headlines

Materiaalzone

Populair