Magnus Cort wint op Alto da Fóia: “Twijfelde of ik zo’n lange klim aan zou kunnen”

donderdag 16 februari 2023 om 17:37
Magnus Cort wint op Alto da Fóia: “Twijfelde of ik zo’n lange klim aan zou kunnen”

foto: Cor Vos

Magnus Cort won donderdag de tweede etappe van de Volta ao Algarve. Dat deed hij in een sprint, maar wel na een bijzonder zware finale. De finish lag namelijk bovenop de Alto da Fóia, een klim van 7,7 km aan 6,1%. “Toen ik nog thuis was, dacht ik al aan deze rit”, zei Cort in het flashinterview na afloop.

Het team had veel vertrouwen in hem, vertelde de Deen. “Ik twijfelde wat of ik deze lange klim aan kon, maar de ploegleiders zeiden dat ik het vandaag moest proberen. En inderdaad, je moet het gewoon proberen. Dit is geweldig. Ik heb weleens vaker heuvelop gewonnen, maar dat was altijd vanuit de vlucht. Ik heb het nooit tegen de klassementsrenners gedaan. Ik weet dat het geen heel steile klim is, dus dit ligt me veel beter, maar dit is heel mooi.”

Cort was in de finale behoorlijk nerveus, gaf hij toe. “Op de klim was het zwaar, maar ik voelde me oké. Ik wil niet zeggen dat ik in mijn comfortzone zat, maar ik wist dat ik nog een sprint in huis had. We kwamen steeds dichterbij de finish: nog vijf kilometer, nog vier… Ik dacht: als we dit tempo vasthouden, is het perfect.”

In de laatste vijfhonderd meter wilde iedereen van voren zitten, vertelt de renner van EF Education-EasyPost. “Het was tegenwind, dus ik was misschien wat te bang om te vroeg in de wind te zitten. Ik had wat problemen om een gaatje te vinden. Maar gelukkig kwam ik net op tijd – in de laatste vijf meter waarschijnlijk – nog voorbij en kon ik de zege ophalen.”

Lees ook:
Magnus Cort sprint naar zege in Volta ao Algarve, Ilan Van Wilder juicht te vroeg
Dit artikel delen:

1 Reactie

Cochise 16 februari 2023 om 19:23

Als hij zelf zegt dat hij nog nooit op een klim won tegen klassementsrenners zal ik het me wel verkeerd herinneren maar dacht dat hij ooit eens iets gelijkaardigs deed in Parijs-Nice? Een aankomst bergop (na een langere maar niet zo steile klim) winnen van een elite-groep van een man of 20.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone