Mads Pedersen en Brian Holm mede-eigenaren nieuw Deens Continental-team

vrijdag 27 november 2020 om 12:06
Mads Pedersen en Brian Holm mede-eigenaren nieuw Deens Continental-team

Mads Pedersen - foto: Cor Vos

Mads Pedersen is al enkele jaren een succesvol wielrenner, maar hoopt ook als mede-eigenaar van een wielerploeg zijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de Deense wielersport. Pedersen zal zich, samen met onder meer oud-prof en ploegleider Brian Holm, bezighouden met een nieuw Deens Continental-team.

Het gaat om de Restaurant Suri-Carl Ras-ploeg van Henrik Egholm, zo meldt wielerwebsite Feltet.dk. De formatie van Egholm zal in 2021 voor het eerst op het continentale niveau uitkomen, in de hoop uit te groeien tot een vermaarde opleidingsploeg voor Deense wielertalenten.

Denemarken telt op dit moment slechts twee continentale teams en één profploeg met Riwal Securitas. “Dat is te weinig en het is een probleem”, zo laat de ploeg weten. “Over een paar jaar zullen we het ook voelen. Wij bieden een helpende hand, in de hoop dat beloftevolle Deense wielrenners zich kunnen blijven ontwikkelen op een hoog niveau.”

Elf renners 
Egholm is erin geslaagd om onder meer Pedersen, Holm en Jan Bech Andersen (de nieuwe mede-eigenaren van de ploeg) warm te maken voor het project. Egholm zal in 2021 waarschijnlijk als teammanager blijven opereren, terwijl ex-prof Nicolaj Bo Larsen als sportief manager aan de slag zal gaan.

Holm, die ook ploegleider blijft bij Deceuninck-Quick-Step, zal voor Restaurant Suri-Carl Ras eveneens actief gaan scouten in Denemarken. De continentale ploeg begint aan het nieuwe seizoen met een selectie van elf renners. Opvallend: met Nils Bradtberg beschikt de formatie ook over een 38-jarige ‘routinier’.

Selectie Restaurant Suri-Carl Ras voor 2021
flag-dk Oscar Bluhm
flag-dk Nils Bradtberg
flag-dk Peter Busk
flag-dk Markus Kramer
flag-dk Andreas Larsen
flag-dk Mathias Larsen
flag-dk Christian Lindquist
flag-dk Rasmus Lund Pedersen
flag-dk Sebastian Nielsen
flag-dk Julius Nowak Dainer
flag-dk Malthe Thyssen

Dit artikel delen:

1 Reactie

jappe666 27 november 2020 om 13:04

Holm die gaat scouten voor een andere ploeg dan de zijne… Wordt dit dan de wachtkamer voor DQS voor de nieuwe Morkov, Asgreen en Honoré te laten rijpen?

Headlines

Materiaalzone

Populair