Mads Pedersen: “Dit is een goed teken voor de komende wedstrijden”

woensdag 29 september 2021 om 18:16
Mads Pedersen: “Dit is een goed teken voor de komende wedstrijden”

foto: Cor Vos

Fabio Jakobsen vloeren bleek te hoog gegrepen, maar Mads Pedersen was desalniettemin tevreden met zijn derde plaats in de Eurométropole Tour. Vier dagen voor Parijs-Roubaix laat de sterke Deen zien dat het met de vorm wel snor zit.

Pedersen kende, mede door twee valpartijen, een WK om snel te vergeten, maar wist in de Eurométropole Tour de kater wat door te spoelen. “Het is moeilijk om Fabio Jakobsen te verslaan, dan moet echt alles kloppen. Ik moest vrij vroeg beginnen aan mijn sprint en dat was perfect voor Fabio, maar hij is dan ook een world class sprinter. Dat heeft hij vandaag ook weer laten zien”, klonk het na afloop in het flashinterview.

Pedersen wist zich dus te mengen in de sprint, maar was ook al eerder in de wedstrijd zeer actief. “Ik wilde eigenlijk een sprint ontlopen en dus besloot ik om aan te vallen. Ik wilde vandaag een zware wedstrijd, om zo een goede test te krijgen met het oog op Parijs-Roubaix. Jammer genoeg werden we weer ingerekend. Ik denk echter wel dat we blij moeten zijn met deze podiumplaats.”

De wereldkampioen van Yorkshire lijkt klaar om komende zondag te schitteren in Parijs-Roubaix. “Dit is een goed teken voor de komende wedstrijden. Het was na een slecht WK een goed idee om hier te koersen, om zo het goede gevoel te krijgen. Ik hoop zondag een rol te spelen”, besluit Pedersen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Alfons Haavers 29 september 2021 om 18:55

Geen peil op te trekken, op deze boy. Ik verwacht hem niet op de gladde stenen van Roubaix, maar net zo goed komt hij net dan weer boven water.

Turtlehead 29 september 2021 om 19:26

Ja, beetje type Stuyven: een eigenheimer die opeens een goed resultaat kan neerzetten.
Mooi #zinan

Romāns Vainšteins 29 september 2021 om 19:33

Ik zie hem wel meezitten in de groep aanvallers en lang uitzingen. Ze zullen hem aldaar tolereren gok ik. Vooral niet vergeten dat het nare weer een goede vriend van hem is ook. Er zit potentiële muziek in.

Pedalo 29 september 2021 om 21:58

Van Baarle, Stuyven, Asgreen, En de twee veldrijders. Mooie kopgroep voor Roubaix. En Stybar die wint

Dr op en dr over 29 september 2021 om 22:35

Je weet het maar nooit met onze Deense vriend, maar gebaseerd op vorige uitslagen in Parijs-Roubaix zou het al knap zijn als hij in de buurt komt van een top tien uitslag.

Bontempi 30 september 2021 om 09:29

Als het regent en koud is zondag, zou die wel eens kunnen verrassen.

Headlines

Materiaalzone

Populair