Madrid Challenge breidt uit en wordt etappekoers

donderdag 31 mei 2018 om 16:39
Madrid Challenge breidt uit en wordt etappekoers

De Madrid Challenge zal dit jaar in navolging van La Course zich uitbreiden en een etappekoers worden. De organisator van de Spaanse vrouwenkoers, Unipublic, heeft naast een etappe door Madrid nu ook een ploegentijdrit in Boadilla del Montevan van veertien kilometer toegevoegd aan de wedstrijd.

Op zaterdag 15 september staat de tijdrit op het programma op een lokaal circuit in Boadilla del Montevan. De dag erna eindigt de Madrid Challenge met dezelfde etappe als de afgelopen jaren door het centrum van Madrid.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Alto 31 mei 2018 om 16:45

Goed nieuws!

0
ditisdavid 31 mei 2018 om 17:23

Als ze dan over een (paar) jaar ook nog een bergetappe in de Sierra de Madrid toevoegen is het eindelijk een volwaardige koers, hoewel ik natuurlijk liever een echte Vuelta voor vrouwen zou zien. Dit is in ieder geval al een mooie stap die gemaakt wordt.

0
jwlb 1 juni 2018 om 08:44

Aparte keuze om bij twee etappes voor een ploegentijdrit te gaan. Dan krijg je zometeen een klassement waar de top van het klassement uit één team komt, aangezien de etappe in Madrid nooit voor grote tijdverschillen zorgt.

0
Hoebele 1 juni 2018 om 10:42

Een ploegentijdrit vlak voor het WK is enkel een noodgreep om meer topteams naar Madrid te halen. Vraag me af of beide dagen tot de WWT behoren of net zoals dat gedrocht van La Course waar de Izoard wel en de afsluitende tijdrit in Marseille niet WWT was.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone