Lutsenko stapt uit Ronde van Romandië wegens positieve coronatest
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 26 april 2023 om 11:56

Lutsenko stapt uit Ronde van Romandië wegens positieve coronatest

Een fikse tegenvaller voor Astana Qazaqstan: de ploeg moet in de Ronde van Romandië verder zonder Alexey Lutsenko. De Kazach is positief getest op het coronavirus.

“Helaas is Alexey Lutsenko besmet geraakt met het coronavirus. Hij moet de wedstrijd verlaten. We wensen Alexey een spoedig herstel. Beterschap, kampioen!”, laat Astana Qazaqstan weten via social media. Lutsenko was de aangewezen renner om een goed klassement te rijden.

De 30-jarige allrounder verloor dinsdag echter al behoorlijk veel tijd in de proloog van en naar Port-Valais. Lutsenko eindigde ver in de achterhoede als 107e, op 35 seconden van ritwinnaar Josef Černý. Astana Qazaqstan heeft nog zes renners in koers met sprintkopman Mark Cavendish, Leonardo Basso, Gleb Brussenskiy, Gianmarco Garofoli, Antonio Nibali en Harold Tejada.

Lutsenko was de laatste weken nog uitstekend op dreef. Hij won eerder deze maand nog de koninginnenrit én het eindklassement van de Giro di Sicilia en werd vervolgens vijfde in de Amstel Gold Race.

 
5 Reacties
Sorteer op:
26 april 2023
Krijg een behoorlijk throwback gevoel de laatste dagen, en dat op een woensdag.
    Kan vermeden worden als men stopt met testen… ;)
    26 april 2023
    Lijkt erop dat alleen nog maar wielrenners besmet raken met dit "virus" c.q. "positief" testen hierop. Althans dit is momenteel weer het meeste in het nieuws bij de sporten.
    26 april 2023
    Als je ziek bent wordt je getest. En bij klachten kun je helaas niet optimaal presteren. Hetzelfde bij elk ander virus, al zijn die misschien minder besmettelijk. Logisch dat je dan uit de wedstrijd stapt, toch?
26 april 2023
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230424_94956427

Reacties zijn gesloten.