Lucinda Brand overtuigt met solozege in X2O Trofee Herentals

woensdag 5 januari 2022 om 14:35
Lucinda Brand overtuigt met solozege in X2O Trofee Herentals

foto: Cor Vos

Lucinda Brand heeft op overtuigende wijze de X2O Badkamers Trofee in Herentals gewonnen. De wereldkampioene van Baloise Trek Lions nam in de tweede ronde het initiatief en rondde een knappe solo af. Ze verwees Denise Betsema naar de tweede plaats. Annemarie Worst versloeg Sanne Cant in de strijd om plaats drie.

Denise Betsema was als een van de snelsten weg op het ingekorte parcours in Herentals. Ze sloeg al direct een gat met de concurrentie, die bestond uit onder meer Annemarie Worst, Manon Bakker, Sanne Cant, Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado en Maghalie Rochette. Door vroege tegenslag was de wedstrijd voor Alvarado al snel voorbij. Ze moest lang lopen naar de materiaalpost en oogde moedeloos, maar toch gaf de Nederlandse kampioene niet op.

In de tweede ronde wisten Brand en Cant aan te sluiten bij Betsema. De wereldkampioene nam het commando volledig over en zette de andere twee onder druk. Betsema liet al een gat en Cant verloor de aansluiting door kettingproblemen. Het werd daardoor opnieuw een strijd tussen Brand en Betsema, de nummers 2 en 1 in de X2O Trofee.

Lucinda Brand breidt voorsprong uit
Brand liet er geen gras over groeien en ging met 22 seconden voorsprong de vierde ronde (van de zes) in. Een ronde later, na goede passages over onder meer de vertrouwde skiberg van Herentals, was dat verschil ongeveer gelijk. Niets wees er echter op dat Brand haar voorgift op Betsema zou inleveren. De strijd om plek drie ging tussen Worst en Cant, die steeds beter in vorm geraakt nu de kampioenschappen voor de deur staan.

Bij het ingaan van de laatste omloop had Brand haar voorsprong uitgediept naar 32 seconden. Ze stevende daardoor onbedreigd af op haar zestiende zege van dit seizoen, voor Betsema. De strijd om de derde plaats werd in de finale beslist. Cant maakte een foutje in een afdaling en verloor de aansluiting met Worst, waardoor de Nederlandse op het podium eindigde en de Belgische kampioene als vierde.

X2O Badkamers Trofee Herentals 2022
Uitslag vrouwen
1. flag-nl Lucinda Brand
2. flag-nl Denise Betsema
3. flag-nl Annemarie Worst
4. flag-be Sanne Cant
5. flag-ca Maghalie Rochette
6. flag-nl Manon Bakker
7. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
8. flag-us Clara Honsinger
9. flag-us Madigan Munro
10. flag-be Karen Verhestraeten

Dit artikel delen:

3 Reacties

Murcia 5 januari 2022 om 14:40

Dodelijk saai vandaag, maar daar heeft Brand geen boodschap aan. Is inmiddels zo veel beter dan de rest dat het schrikbarend wordt. Betsema zal wel net de leiding behouden in het klassement maar die is ze de volgende race ook kwijt en goede optredens van Worst en Cant. Rochette ook knap na haar modderslag gisteren. Alvarado met een 800 meter loop na pech toch nog goed doorgezet.

0
Arie den Blanken 5 januari 2022 om 18:24

Daarom snap ik ook niet dat er hier veel zijn die de vrouwenwedstrijden interessanter vinden dan de mannen profs. Kunnen eigenlijk alleen maar chauvinistische reden zijn.

0
Oblomov 5 januari 2022 om 19:01

Als je de afgelopen jaren had opgelet, had je geweten dat het ontbreken van een dominantie zoals Brand nu ten toon spreidt juist het kenmerk van het vrouwenveldrijden was. Dat is waarom het gros van de fans het interessanter vonden dan Van der Poel de boel keer op keer op een hoop te zien rijden.

En gezien Brands leeftijd, zal dit geen jaren duren. Volgend seizoen zijn Vas, Van Empel, Van Anrooij en Pieterse weer een jaar ouder en sterker, terwijl Brand niet meer zal verbeteren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone