Lucinda Brand optimistisch over aankomende crossen
foto: Cor Vos (archief)
zondag 29 december 2019 om 16:58

Lucinda Brand optimistisch over aankomende crossen

Goed nieuws voor de Nederlandse crossliefhebbers: het herstel van Lucinda Brand verloopt voorspoedig. De Nederlands kampioene liep afgelopen vrijdag in de Azencross van Loenhout een wond aan haar rechterbeen op, maar zit inmiddels alweer op de fiets.

Brand laat via social media weten dat ze waarschijnlijk niet hoeft te snoeien in haar programma voor de komende weken. Dit betekent dat ze aan de start zal staan van het Nederlands kampioenschap, de wereldbekermanche van Hoogerheide en het WK in het Zwitserse Dübendorf.

Brand begon als topfavoriet aan de Azencross van Loenhout, maar kwam al op de eerste brug ten val door een schuiver van Europees kampioene Yara Kastelijn. De renster van Telenet-Baloise had bijzonder veel last van haar scheenbeen en moest niet veel later de strijd staken.

De 30-jarige Brand is de laatste weken bijzonder goed op dreef. Zo zegevierde ze al in de wereldbekercrossen van Namen en Heusden-Zolder, maar was ze ook de beste in Niel en Kortrijk.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
29 december 2019 17:03
Mooi nieuws. Topfavoriet voor het WK.
    29 december 2019 17:19
    Let op Vos.
    29 december 2019 19:06
    ...als het parcours er snel bijligt. Als het modderig is, ligt die beslissende valpartij altijd op de loer.
29 december 2019 18:51
Méér dan van harte gegund!

Heel fijn te horen dat het goed gaat met Lucinda. Ze komt bij mij heel sympathiek over en geeft steeds het beste van zichzelf. Het absolute moment van strijdlust was de afdaling in Heusden Zolder samen met Marianne Vos. Op basis van talent, maar ook gedrevenheid trok zij toen het laken naar zich toe.

Reacties zijn gesloten.