Lotto Soudal presenteert programma’s speerpunten

zaterdag 15 januari 2022 om 13:05
Lotto Soudal presenteert programma’s speerpunten

foto: Cor Vos

Lotto Soudal heeft, naast het programma van Caleb Ewan, ook de plannen van haar andere speerpunten bekendgemaakt. Zo is bijvoorbeeld onthuld op welke manier Victor Campenaerts zijn voorjaar inricht en hoe het seizoen van Florian Vermeersch eruitziet. Ook is duidelijk geworden dat Philippe Gilbert in zijn afscheidsjaar slechts enkele kasseienkoersen zal betwisten.

Victor Campenaerts krijgt een druk voorjaar. Hij zal niet alleen te zien zijn in vrijwel alle Vlaamse koersen, waar hij vorig jaar nadrukkelijk zijn neus aan het venster stak, maar ook twee heuvelklassiekers betwisten: de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Parijs-Roubaix staat eveneens op zijn programma. Daarnaast gaat hij tussendoor ook nog naar Italië om de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico te rijden.

Een vergelijkbaar, overwegend Vlaamse voorjaar voor Vermeersch en Van Moer
Florian Vermeersch en Brent Van Moer, die hun seizoen beginnen in de Tour des Alpes Maritimes et du Var, rijden een vergelijkbaar en eveneens overwegend Vlaams voorjaar. Ook zullen zij, net als Campenaerts, meedoen in de Strade Bianche en de Brabantse Pijl; de Tirreno-Adriatico en Amstel Gold Race laten ze echter links liggen. Beiden rijden ook Parijs-Roubaix, waar Vermeersch afgelopen jaar tweede werd. Laatstgenoemde is overigens afwezig in Gent-Wevelgem, maar rijdt in het najaar wel weer de Ronde van Spanje.

Florian Vermeersch, hier na zijn tweede plek in Parijs-Roubaix 2021, zal vrijwel alle kasseiklassiekers betwisten – foto: Cor Vos

Kron, Wellens en Gilbert voor de heuvelklassiekers
In de heuvelklassiekers rekent Lotto Soudal dan weer op Andreas Kron, Tim Wellens en Philippe Gilbert. Wellens en Gilbert rijden beiden de Volta Limburg Classic, de Amstel Gold Race, de Brabantse Pijl, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Kron slaat alleen de eerstgenoemde koers over.

De voorbereiding van Wellens en Gilbert op deze koersen is wel wat anders. Zo gaat Wellens voor de combinatie Tirreno en Strade, terwijl Gilbert Parijs-Nice verkiest. Gilbert, die aan zijn laatste seizoen als prof begint en graag in stijl af wil sluiten, rijdt ook Milaan-San Remo. Dit is het enige monument dat nog niet op zijn erelijst staat.

Gilbert in slechts twee kasseiklassiekers 
Noemenswaardig is verder dat Gilbert in zijn afscheidsjaar de meeste kasseiklassiekers laat schieten: alleen de Omloop het Nieuwsblad en de GP Le Samyn staan op zijn programma. Verder zit hij in de tien man tellende voorselectie voor de Tour.

In tegenstelling tot de reeds genoemde renners, rijdt Thomas de Gendt dit voorjaar vooral meerdaagsen. Nadat hij in de GP la Marseillaise begint, doet hij de UAE Tour, Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. Daarna volgt de Ronde van Italië. Zo’n grote ronde lijkt voorlopig nog niet aan de orde voor de 19-jarige Arnaud De Lie: hij zal dit voorjaar vooral in de kasseiklassiekers in eigen land te zien zijn.

Gilbert verkiest in zijn laatste seizoen als prof de Ardennenklassiekers boven de kasseienkoersen – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

13 Reacties

Cochise 15 januari 2022 om 13:24

Hoewel ik ongelooflijk gecharmeerd was door de Campenaerts 2.0 vorig jaar geloof ik niet dat hij er baat bij heeft om als speerpunt opgevoerd te worden. Dat druist wat in tegen zijn rol als vrijbuiter en zó geweldig waren z’n resultaten ook weer niet in het voorjaar vorig seizoen.

Maar na Ewan is het bij Lotto helaas een beetje armoe troef. Toen ik “speerpunten” las in de titel was ik al heel benieuwd wie ze daar dan mee bedoelden. Dat zegt genoeg.

Desondanks wens ik hen een mooi seizoen toe. Dat zal nodig zijn om bij de eerste 18 ploegen op de WT-ranking te geraken, om een nieuwe sponsor te vinden en om renners te overhalen om in 23 als volwaardige speerpunten te fungeren (ter vervanging van De Gendt en Gilbert)

0
Posterix 15 januari 2022 om 13:29

Alleen al een rit in de giro lijkt mij al meer dan voldoende om het seizoen van Campenaerts te doen slagen. Plus alle publiciteit die hij genereert. Prima gast en prima seizoen

0
Murcia 15 januari 2022 om 13:44

Plus 1 voor Cochise en verder vind ik het raar dat Wellens kennelijk geen groot speerpunt meer is. Alle hoop en druk ligt nu naast Ewan en een beetje Vocsnor op de twee talenten Van Moer en Vermeersch waarvan ik vooral de eerste het goudklompje vind. Kron was afgelopen seizoen ook zijn geld waard en zien of hij dat kan doortrekken.

0
Cochise 15 januari 2022 om 14:25

@posterix: ik vrees dat Campenaerts iets meer als redder van de ploeg voor het Vlaamse voorjaar is binnengehaald…

Verder is het inderdaad opvallend dat de tandem Wellens-De Gendt, tot een jaar of 2-3 geleden zowat het kloppend hart van de ploeg nu minder prominent genoemd worden.

0
Viktrodriguez 15 januari 2022 om 14:46

Dat De Gendt jarenlang een speerpunt was van die ploeg zegt ook al afdoende natuurlijk. Die is primair een breakawaykiller als hun sprinter meedoet en kans maakt en mag voor zijn eigen kans in de vroege vlucht (en ITT) voor de rit rijden als dat niet het geval is. Zo’n iemand zou eigenlijk geeneens speerpunt moeten zijn.

Verder een hoop talenten waarvan je mag hopen dat ze doorbreken.

0
Sven1 15 januari 2022 om 15:00

Ik denk dat Vermeersch zijn tweede plek in Parijs-Roubaix toch niet zomaar een toevalstreffer is. Hij heeft in het voorjaar vooral heel veel pech gehad in de klassiekers waardoor de uitslagen daar uitbleven. Met nu ook nog eens een Vuelta in de benen denk ik dat hij toch wat mooie uitslagen gaat scoren in het najaar.

Verder heeft Lotto-Soudal ook de hoop dat Arnaud De Lie wel eens een heel goed debuutseizoen gaat hebben aangezien zijn programma ook wordt aangekondigd met de rest van de ‘speerpunten’.

0
Gebruikersnaam 15 januari 2022 om 15:10

Ik vind het logischer dat Vermeersch en Van Moer de kopmannen zijn voor het voorjaar (zeker bij de monumenten) en dat Campenaerts daar de wild card is, die gewoon zijn ding mag doen.

0
Kopinkas 15 januari 2022 om 13:31

Toch bijzonder dat Gilbert's 'Strife for five' zelfs geen vermelding meer waard is.
Een koppeltijdrit van Gilbert en Campenaerts van lang voor de Capo Berta, met een aantal andere vrijbuiters – in een ultieme poging om Gilbert MSR te doen winnen,en zoniet Ewan in een zetel te zetten, het zou wat zijn, maar vreemd genoeg rijdt Campenaerts wel de Tirreno maar niet MSR.
@Cochise Ik verwacht toch wel erg veel van de verdere ontbolstering van zowel Kroon als Vermeersch en Van Moer…

0
Cochise 15 januari 2022 om 14:22

Begrijp me niet verkeerd. Ik hoop er ook op. Maar bij pakweg Bora (om niet eens een ploeg uit de top 5 te noemen) zouden Van Moer, Kron en Campenaerts niet genoemd worden als de programma’s van de kopmannen uitgebracht worden.

0
poeskescherens 15 januari 2022 om 18:26

Er wordt mss weinig aandacht aan besteed omdat het echt een kleine kans is dat dat hem zou lukken. Zou natuurlijk wel mooi zijn. Hij moet dan absoluut alleen zijn in de finale en die kans is toch klein. Het is trouwens “strive” ;”strife” is een twist, dispuut, meningsverschil etc.

0
jappe666 15 januari 2022 om 14:52

Er is 1 speer en die zorgt voor alle punten…

Ewan zal een volledig seizoen top moeten zijn en enkele jongeren zullen zich flink moeten overtreffen willen ze kans maken op het behoud.

0
Alfons Haavers 15 januari 2022 om 23:56

Gilbert naar de Ardense klassiekers? Dicht hem meer kansen toe in koersen als Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix eigenlijk. Zal wel als eresaluut bedoeld zijn voor zijn fans in LBL.

0
Casar 16 januari 2022 om 15:25

@Nico Dick. Weet u welke 10 renners op shortlist voor de Tour staan?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone