Lotto Soudal breekt contract Jasper De Buyst open tot eind 2024

woensdag 24 november 2021 om 12:02
Lotto Soudal breekt contract Jasper De Buyst open tot eind 2024

foto: Cor Vos

Jasper De Buyst had nog een contract tot eind 2022 bij Lotto Soudal, maar de 28-jarige renner heeft zijn verbintenis opengebroken en verlengd tot eind 2024. De Buyst, die vandaag zijn 28ste verjaardag viert, zal zo de tien jaar volmaken bij Lotto Soudal.

De voorbije jaren was de Belg vooral van goudwaarde als sprintloods van Caleb Ewan, maar in het verleden behaalde hij ook enkele mooie overwinningen zoals Binche-Chimay-Binche en een etappezege in de Ronde van Denemarken én de Ronde van Wallonië. Afgelopen weekend werd De Buyst samen met ploegmaat Roger Kluge nog tweede in de Zesdaagse van Gent.

“Dit is een blijk van wederzijds vertrouwen en respect en daar ben ik uiteraard heel tevreden mee”, zegt De Buyst in een persbericht. “Aan het einde van dit nieuwe contract zullen er tien seizoenen bij Lotto Soudal op de teller staan, een uitzondering binnen het wielrennen. Dat zegt heel veel over onze goede samenwerking van de afgelopen jaren. Ook al ben ik nog maar 28, het voelt alsof ik deel uitmaak van de groep van meest ervaren renners binnen het team.”

Eigen kans 
De Buyst zal zich blijven inzetten voor zijn sprintkopman Ewan, maar heeft ook nog persoonlijke ambities. “Uiteraard zal ik me de komende seizoenen ook voor de volle honderd procent geven in dienst van Caleb Ewan. Ik zette al enkele jaren mijn persoonlijk ambities opzij in dienst van een kopman. Daarom wordt het wat aftoetsen om opnieuw ook mijn eigen kans te gaan. Het zou in ieder geval fijn zijn om een combinatie te kunnen doen.”

“Uiteraard wil ik graag nog enkele koersen winnen. Daarnaast word ik op mijn 28ste binnen de ploeg al gezien als wegkapitein. Ik wil de komende jaren ook mijn ervaring doorgeven aan de jongere garde”, besluit De Buyst.

De Buyst in het wiel van zijn kopman Ewan – foto: Cor Vos

John Lelangue, de algemeen manager van Lotto Soudal, is maar wat blij met de nieuwe deal. “Net als in 2019 verlengen we het contract van Jasper De Buyst met dezelfde duur als dat van Caleb Ewan. Jasper maakt intussen al zeven jaar deel uit van Lotto Soudal en het was dan ook een prioriteit om hem bij de ploeg te houden. Als één van de vaste pionnen in de sprinttrein van Caleb heeft Jasper bijgedragen aan heel wat overwinningen en ik ben ervan overtuigd dat er nog veel zullen volgen de komende jaren.”

“Daarnaast hebben we met bijvoorbeeld Jarrad Drizners, Michael Schwarzmann en Rüdiger Selig ook enkele versterkingen binnengehaald voor de sprinttrein. Dit om renners als De Buyst wat meer vrijheid te gunnen, want Jasper heeft al enkele mooie zeges behaald in het verleden. Ook in eendagswedstrijden en het Vlaamse voorjaar kan Jasper meer dan zijn mannetje staan.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

JensVdB 24 november 2021 om 12:06

Heel mooie verlenging en hopelijk gaat hij zijn kans krijgen in de klasiekers en kleinere rittenkoersen

0
lo squalo dello Stretto 24 november 2021 om 12:14

Dat is natuurlijk met het oog op Parijs. Mooi dat hij die kans krijgt, het potentieel is er.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone