Lotto Dstny zet ploegleider op non-actief na aanrijden van seingever
Ter illustratie - foto: Cor Vos
dinsdag 19 september 2023 om 08:51

Lotto Dstny zet ploegleider op non-actief na aanrijden van seingever

Lotto Dstny heeft ploegleider Carl Roes van de opleidingsploeg op non-actief gezet. Dit naar aanleiding van een voorval in de GP Rik Van Looy, afgelopen zondag. Roes reed tijdens die koers een seingever aan.

Roes zat tijdens de wedstrijd achter het stuur van de volgwagen. Hij mocht het parcours niet oprijden, probeerde dat toch en raakte daarbij de seingever. De man kwam ten val, maar de ploegleider zette zijn weg voort in de koers. Het incident is te zien op beelden van RTV.

“Dit is een zeer spijtig en onaanvaardbaar incident”, aldus CEO Stéphane Heulot. “Zodra wij dit nieuws vernamen, hebben we de ploegleider op non-actief gezet. Voor zulk gedrag bestaat geen enkel excuus, dit mag gewoon niet gebeuren in een wedstrijd. Wij willen verder ook uitdrukkelijk onze excuses aan de seingever en de organisatie overbrengen.”

“Carl beseft dat hij een fout heeft gemaakt”, zegt Heulot tot slot over Roes. Laatstgenoemde was volgens Lotto Dstny ‘bijzonder aangedaan’ door het incident en heeft na de koers direct contact opgenomen met het slachtoffer. “Hij sprak al met de seingever en bood z’n excuses aan. Wij nemen deze zaak zeer ernstig en beraden ons nu over verdere maatregelen, in afwachting daarvan komt Carl niet meer in actie.”

 
11 Reacties
Sorteer op:
19 september 2023
Lijkt me niet dat hij de verkeersregelaar (seingever in Belgie) niet gezien heeft. Ik ben zelf ook verkeersregelaar tijdens koersen maar vind dit wel heftig om te zien eigenlijk. De beste man word gewoonweg omver gereden en de ploegleider rijd gewoon door. En dan pas na de wedstrijd met excuus en sorry komen zou bij mij niet pakken hoor als ik daar zou staan en die persoon was.
  19 september 2023
  Kan ook zijn dat de seingever zijn autoriteit teveel wilde laten gelden en of niet capabel is. Daarmee bedoel ik dat de auto weer terug in koers wilde en de chauffeur kennelijk, want er was op 2e baan ruimte, zag dat hij best weer in kon haken. Wellicht dacht hij de seingever gaat wel opzij wanneer ik voorzichtig vertrek wat hij deed. Pas na de val gaf hij echt gasnen dat ziet er erg lomp uit. Zie dit eerder als een samenloop van dergelijke omstandigheden, ook al ziet het er slecht uit. Mede omdat ik en anderen zelf vergelijkbare situaties mee heb gemaakt met regelaars, baancommesarissen e.d.
19 september 2023
Dat je in het heetst van de strijd een fout maakt, dat kan nog gebeuren. Beter van niet natuurlijk. Maar dat je doorrijd….. sorry maar dat is er echt fel over, daar volstaat voor mij geen sorry. Ik ben zeker niet van pek en veren, maar een schadevergoeding uit persoonlijke zak en een tijdje seingever zijn in plaats van ploegleider lijkt me meer dan op zijn plaats hier. Je zou dit kunnen betitelen als vluchtmisdrijf, hij is niet eens gaan kijken hoe het met het slachtoffer is!
  19 september 2023
  Doorrijden naar een ongeval is ernstig misdrijf volgens mij.
  19 september 2023
  Doorrijden naar een ongeval doen over het algemeen vooral ambulances.
  19 september 2023
  Er zijn meerdere getuigen -zoals de motorrijders en ploegwagens die het zien gebeuren (!!!)- die nemen ook niet de moeite om even te gaan kijken, wat mij betreft bijna net zo kwalijk als de dader die nog even kort stopt en er dan snel vandoor gaat.
19 september 2023
Wat een pipo
19 september 2023
Chauffeurs in de ploegauto's zijn respectloze cowboys. Logo op de auto, sticker van de organisatie op de voorruit, en ze menen dat ze alles mogen. Ga maar eens kijken hoe ze zich gedragen rondom de koers, op de openbare weg. Schofterig en hufterig, ik heb er geen anderen woorden voor. Dus ik kijk hier niet raar van op. Net zo min als ik er van op kijk dat sommige verzorgers het aan de stok hebben gekregen met de politie. Want ook verzorgers menen meer te zeggen te hebben dan het bevoegd gezag.
19 september 2023
wielrenners worden al veel te vaak in het verkeer aangereden, maar wat deze man doet die zelf IN het wielerpeloton zit is weerzinwekkend, totaal niet geschikt om de koers te volgen in de auto
19 september 2023
En waar zit de internationale of nationale Belgische wielerfederatie. Die zijn vergunning ( pasje) word toch wel gewoon in 2 geknipt voor een jaar of zo ? Nee, waarschijnlijk een belachelijke geldboete.
19 september 2023
"Het gebeurde allemaal in een Roes, edelachtbare" (I'll get me coat)

Geef een reactie