Lotte Kopecky moet genoegen nemen met brons: “Beetje met een gemengd gevoel”
foto: Cor Vos
zaterdag 23 september 2023 om 18:42

Lotte Kopecky moet genoegen nemen met brons: “Beetje met een gemengd gevoel”

Wereldkampioene Lotte Kopecky kende in 2023 een droomjaar, maar op het EK in Drenthe was ze niet opgewassen tegen de overmacht van de Nederlandse dames. Toen Mischa Bredewold aanviel zat Kopecky dan ook vast in het tactisch spel. “Ik moest wel blijven zitten”, zei ze na afloop tegen Sporza.

“Een podium is altijd mooi, en toen Bredewold wegreed kon ik niet anders dan blijven zitten. Als ik zou reageren ging er vervolgens wel weer een andere Nederlandse aan. Uiteindelijk zou het verhaal hetzelfde blijven”, aldus Kopecky, die uiteindelijk de sprint om het zilver verloor van Lorena Wiebes. “Of ik reed vol voor de tweede plek, of deed ik niets en ik gokte. Uiteindelijk werd ik op de streep nog geklopt door Wiebes, dus was het sowieso voor plek twee.”

“Blij dat het seizoen erop zit”
Tegen de Nederlandse formatie was dus geen kruit gewassen, maar ook over het rijden van de Belgische dames was Kopecky lovend. “Dat was gewoon goed”, zei ze daarover. “Ze zaten waar ze moesten zitten en gingen attent mee met belangrijke rensters. Ze hebben het maximale eruit gehaald, daar ben ik heel trots op.”

Het EK was de laatste wedstrijd van Kopecky, die een absoluut topseizoen afsluit. “Ik moet eerlijk toegeven; ik ben blij dat het seizoen erop zit”, lachte ze. Of dit seizoen nog te overtreffen is? “Ik zei vorig jaar al dat het onmogelijk was. Ik ga nu hetzelfde zinnetje gebruiken. Het afgelopen seizoen mag geen standaard worden. We moeten beseffen dat het heel uitzonderlijk was”, besloot ze.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
23 september 2023 19:01
Kwestie van kans. Ik durf te wedden dat ze bij een achtervolging meer kans op goud had gehad, omdat dan de kaarten weer opnieuw worden geschud.
23 september 2023 19:05
De Belgische dames reden inderdaad verrassend goed, met name Dockx.
23 september 2023 19:55
Toch nog 3e na een koers die voor haar niet selectief genoeg was om te winnen tegen dit Nederlandse blok. Maar met 14 overwinningen op de weg, waaronder WK, RVV, Omloop en Thüringen + het baansucces heeft ze het beste seizoen uit haar carrière. Complimenten!
  24 september 2023 06:56
  Vergeet haar Tour de France niet
23 september 2023 19:24
Gewoon laf gereden en dat is gelukkig niet beloond.

Enige reden dat ze van mij had mogen winnen is dat deze spuuglelijke trui dan niet zichtbaar zou zijn in het peloton. Die trui is zo "niet mooi" dat je er bijna voor in de remmen zou knijpen.
  23 september 2023 19:39
  Een trui, die je, eenmaal gewonnen, aan je hond geeft, die kan zich er lekker inrollen. Ik schaam me voor zo'n trui, ik schaam me voor de vam. Holland van zijn slechtste kant.
  23 september 2023 23:31
  Beetje zure reacties en naar Bredewold ook niet fair

Reacties zijn gesloten.