Lorena Wiebes spurt naar winst in Lotto Belgium Tour

woensdag 23 juni 2021 om 15:55
Lorena Wiebes spurt naar winst in Lotto Belgium Tour

foto: Cor Vos

Lorena Wiebes heeft de eerste etappe van de Lotto Belgium Tour gewonnen. In Brugge was de renster van Team DSM de snelste in de massasprint. Jolien D’hoore kwam als tweede over de streep, maar werd wel de nieuwe leider.

Na haar proloogzege in Chimay mocht vice-Nederlands kampioen tijdrijden Ellen van Dijk om een uur als leider aan de eerste etappe in lijn beginnen. Het vrouwenpeloton koerste daarin over 102,2 kilometer van badplaats Blankenberge naar Brugge. Een vlakke, winderige rit die vooral op het lijf van de sprinters was geschreven.

Onderweg speelde de wind een belangrijke rol, waardoor het peloton uiteen werd geslagen. In de finale probeerde Natalie van Gogh het enige tijd in haar eentje, maar uiteindelijk kwam alles weer samen en moest een spurt de beslissing brengen. Daarin verzekerde Wiebes zich van alweer haar achtste overwinning van het seizoen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

xistnc 23 juni 2021 om 16:05

Klassement lijkt me niet te kloppen. Gisteren werd gerept over boni’s. Dan zou D’Hoore nu leidster moeten zijn. Met Wiebes daar vlak achter.

Sagan=hulk 23 juni 2021 om 16:08

Is een bug in PCS, ze nemen in het begin altijd automatisch het klassement van gisteren over.

Jandepandaman 23 juni 2021 om 16:05

Blijft maar winnen zo!

Btw, meende dat ene Puck Moonen hier ook zou starten, weer in conflict met haar ploeg?

Sagan=hulk 23 juni 2021 om 16:11

Correct. Sinds dat gedoe met die PCR testen in Luik wil de ploeg haar niet meer opstellen. Op Instagram zie je ook duidelijk aan haar foto’s dat ze de sponsor met opzet niet laat zien en niet laat vermelden. Het zou dus zeer goed kunnen dat het NK haar laatste professionele wedstrijd was, want ik kan me niet voorstellen dat er nog een ploeg haar een contract zal aanbieden.

Zou me niets verbazen om binnenkort misschien een statement te lezen dat ze door mentale problemen, mensen die niet in haar geloven e.d. haar talent nooit heeft kunnen verzilveren en er daarom mee stopt.

Erik33 23 juni 2021 om 18:58

We zullen haar DNF’s missen.

xistnc 23 juni 2021 om 19:20

Op haar laatste twee foto’s heeft ze ‘gewoon’ haar ploegtruitje aan.

Sagan=hulk 23 juni 2021 om 20:11

@Xistnc
Dat is ook verplicht of ze breekt contractbreuk. Maar je ziet haar duidelijk opzichtig een kat voor de sponsor houden, of de rits zo ver opendoen dat de sponsor niet leesbaar is. Dat doet ze niet zomaar.

xistnc 23 juni 2021 om 22:36

Vermoedelijk is juist sprake van contractbreuk als het shirtje steeds helemaal dichtgeritst zit.

Sagan=hulk 24 juni 2021 om 00:42

@Xistnc
Dit kan ook zeker kloppen :p
Op dat vlak – los van het sportieve – zal ze wel gemist worden in het peloton.

Sagan=hulk 23 juni 2021 om 16:07

De enige ploeg met een écht goede lead-out en Wiebes zelf is ook nog eens de snelste volgens mij. Andere ploegen gaan toch echt meer moeten aanvallen en samenwerken ipv continu achter elkaar aan te rijden, anders zullen DSM en Wiebes haast elke spurt winnen. Nu zijn ze altijd nog met de hele ploeg aanwezig bij het ingaan van de laatste twee kilometer, als die dames eerder moeten werken dan krijg je een ander verhaal.

FritsvanHoefelen 23 juni 2021 om 16:29

Als de lead-out in de top-10 finisht, dan weet je dat je goed zit

Headlines

Materiaalzone

Populair