Lisa Brennauer klopt Anouska Koster in middagrit Healthy Ageing Tour

zaterdag 13 april 2019 om 16:59
Lisa Brennauer klopt Anouska Koster in middagrit Healthy Ageing Tour

foto: Cor Vos

Lisa Brennauer heeft de middagrit van de Healthy Ageing Tour gewonnen. In Heerenveen klopte ze in een sprint-met-twee Anouska Koster met wie ze ruim dertig kilometer voorop reed. Lisa Klein behoudt de leiding in de Nederlandse rittenkoers.

Slechts enkele uren naar de tijdritwinst van Ellen van Dijk stelde het peloton zich alweer op voor de middagrit: in Wolvega werd immers om drie uur het startsein gegeven voor een rit over 74,6 kilometer naar Heerenveen. Sinds vanochtend heeft de leiderstrui een nieuwe eigenaresse: Lisa Klein eindigde in de tijdrit als tweede en is de nieuwe aanvoerster van het klassement.

Brennauer en Koster rijden weg
Na amper tien kilometer brak het peloton door de sterke zijwind, maar de scheve situatie werd al snel rechtgezet door de achtervolgers. Daardoor begon een omvangrijke groep aan de eerste van drie plaatselijke rondes van 17,5 kilometer door Heerenveen. Aan het einde van de eerste omloop reden Lisa Brennauer en Anouska Koster dan samen weg uit het peloton.

De Duits-Nederlandse alliantie breidde de voorsprong steeds wat verder uit. Hoewel Jip van den Bos nog de tegenaanval inzette, bleven de vluchters voorop en in de slotkilometers werd duidelijk dat de winnares vooraan moest worden gezocht. In de sprint-met-twee was Brennauer duidelijk de betere van Koster, die genoegen moest nemen met de tweede plek.

Morgen eindigt de Healthy Ageing Tour in Midwolda met een rit-in-lijn over 124,3 kilometer.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair