Leonie Bentveld (16) tekent bij veldritploeg Pauwels Sauzen-Bingoal

maandag 15 maart 2021 om 17:19
Leonie Bentveld (16) tekent bij veldritploeg Pauwels Sauzen-Bingoal

foto: Pauwels Sauzen-Bingoal

Pauwels Sauzen-Bingoal heeft de selectie versterkt met Leonie Bentveld. De 16-jarige juniore sluit per direct aan bij de veldritploeg van manager Jurgen Mettepenningen en tekent een contract tot eind 2024, met de optie voor nog twee seizoenen.

Bentveld wist al vier keer Nederlands kampioene veldrijden te worden in de jeugdcategorieën. De veldrijdster uit het Friese Burgum komt in de winter 2021-2022 nog uit bij de junioren, waarna ze de overstap maakt naar de beloften. “Ik reed tot nu bij opleidingsteams, maar ik wil proberen om in mijn carrière ooit profrenster te worden”, vertelt Bentveld.

“Het is dus heel mooi nieuws dat ik bij een ploeg als Pauwels Sauzen-Bingoal terecht kom. Dit team heeft naast zijn mannen ook veel vrouwen en veel jongeren, en ook verschillende Nederlanders”, zegt ze. “Ik kijk al uit naar de Wereldbeker van volgend seizoen, want die heeft vanaf nu aparte wedstrijden voor de junioren. Daarin zou ik goed willen presteren, net als in de kampioenschappen voor junioren.”

‘We willen de continuïteit binnen ons team behouden’
Mettepenningen is blij met de komst van Bentveld naar zijn crossteam. “Dit bewijst dat we blijven inzetten op jeugd en dus blijven scouten naar jong talent. Zo willen we de continuïteit binnen ons team behouden. Ook bij de dames, want onze dameskern blijft aan belang winnen”, geeft de ploegmanager aan. “Ik ben nu al benieuwd naar wat ze komend seizoen in de kampioenschappen kan laten zien.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Emergo 15 maart 2021 om 19:06

Ze heeft al een eigen website, over een paar jaar weten we meer.

SnellePelle 15 maart 2021 om 20:37

Krijgen renners met een luier om tegenwoordig al een contract?

Beekman 16 maart 2021 om 06:55

@Snellepelle, wat een domme reactie, slaat nergens op, volgens mij zit jezelf nog in de luier.

Lalsacien 16 maart 2021 om 07:21

@Beekman Snelle houdt van provoceren behalve bij één bepaalde ploeg.

S. Morgenstern 16 maart 2021 om 07:25

Ironisch genoeg de ploeg met de jongste renner in de WT…

Emergo 16 maart 2021 om 10:08

Denigrerend wordt zoiets genoemd.

Gilberto 15 maart 2021 om 23:51

Ze worden steeds jonger, maar sluiten toch echt heel snel heel sterk aan, terwijl het niveau al zo hoog is, ongelofelijk mooie jaren voor de vrouwencross waar ik mij enorm op verheug!

Headlines

Populair

Materiaalzone