Lefevere niet mals voor Belgische renners

maandag 27 juli 2009 om 10:11

Patrick Lefevere is bepaald niet mals in zijn oordeel van de Belgische renners in deze Tour de France. De algemeen manager van Quickstep vraagt zich zelfs af wat de Belgen nog te zoeken hebben in de Tour de France.

“Het is niet toevallig dat Jurgen de beste was. Want wie gaat er nog op hoogtestage en scherpt zijn kilometers aan op 2.000 kilometer van huis? Bij ons zijn er in elk geval niet veel,” aldus Lefevere in Het Nieuwsblad. “Belgische renners hechten veel te veel belang aan kleine zeges, aan wedstrijden uit de tweede klasse. Ze koersen veel te veel en focussen gewoon te weinig.”

“Hoeveel Belgen kunnen het niveau van de Tour eigenlijk aan? Ze willen allemaal prof worden op hun 20e om twee jaar bij Topsport Vlaanderen te rijden. En daarna? Waar blijven de beloften,” gaat de teammanager verder in zijn oordeel.

Stijn Devolder kwam na de Tour om een goed klassement in de derde Tourweek te rijden, maar de winnaar van de Ronde van Vlaanderen loste altijd. “Met Stijn Devolder kan ik geen vrede nemen. In de zakenwereld zou je je geld kunnen terugeisen. Als Devolder straks in San Sebastian wint of het WK, moet ik natuurlijk zwijgen. Maar wij hadden een overeenkomst. Hij mocht zijn zin doen en kreeg carte blanche voor deze Tour.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair