Lefevere: “Ik begrijp de andere sprintteams niet”

maandag 9 mei 2016 om 13:34
Lefevere: “Ik begrijp de andere sprintteams niet”

Foto: Sirotti

Patrick Lefevere, ploegbaas van Etixx-Quick-Step, heeft zich verbaasd over het koersgedrag van de sprintploegen in de Giro. “Niemand wilde meewerken”, stelde hij na afloop van de derde etappe tegen Cyclingnews. “Iedereen speelde poker met het risico om de etappe te verliezen.”

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar
“Voor ons volstond een tweede of derde plaats om Kittel in het roze te krijgen, al wilden we natuurlijk de overwinning”, vervolgt de Belg. “Er zijn veel spurters, maar niemand werkte mee. Je wordt niet beloond als je niet meewerkt. Je kan lek rijden in de slotkilometer, of iemand zou je ten val kunnen brengen. Ook al heb je maar tien procent kans op de overwinning, waarom zou je er niet voor gaan?”

De etappe ging uiteindelijk naar Marcel Kittel van zijn ploeg. De Duitser behaalde de tweede etappezege voor de Belgische formatie.

Dit artikel delen:

54 Reacties

HoofdIsVrij 9 mei 2016 om 13:36

Als je ziet met hoeveel overmacht Kittel wint zou je wel gek zijn om als ander sprintteam vol op kop te werken.

De rest van de giro iedereen in de aanval.

TaDo 9 mei 2016 om 13:38

Ik snap die teams wel, niet voor niets is er een gezegde binnen het wielrennen dat zegt: eerst het bordje van een ander leegeten.. Meneer Lefevere is doet zijn WF naam ‘zeurkous’ weer eer aan.

Gees 9 mei 2016 om 13:39

Ah gossie toch

vlek 9 mei 2016 om 13:42

De journalist van cyclingnews heeft in de auto onderweg naar Italië waarschijnlijk een recorder van het voorjaar onder de stoel gevonden. Moet zoiets zijn toch? Dit kan nooit serieus zijn.

josi 9 mei 2016 om 13:46

Fijn, zodra Kittel uit de Giro vertrokken is mogen we Etixx dus op kop van het peloton blijven verwachten.

Sunrider 9 mei 2016 om 13:47

@ vlek, dat moet het zijn anders heb ik naar een andere koers gekeken.
Dit is niet serieus te nemen.

Reynaerde 9 mei 2016 om 13:47

En als andere ploegen vol op kop gereden hadden, dan hadden Nizzolo, Viviani etc. Kittel plotseling op 3 lengtes gereden?

Voorgeborchte 9 mei 2016 om 13:47

Wat “ne bleiter” zouden ze hier in de Kempen zeggen. Het is een ongeschreven wielerwet dat als iemand er met kop en schouders boven uit steekt dat de andere teams het werk aan die renner zijn team overlaat.

slice 9 mei 2016 om 13:49

Ik dacht toen ik die titel las eigenlijk dat Lefevre iets heel zinnigs had gezegd. Ik begreep namelijk ook niet waarom teams als IAM en Lampre mee gingen rijden terwijl ze eigenlijk kansloos zijn tegen Kittel.

En toen las ik de rest van de tekst..

NumberSeventeen 9 mei 2016 om 13:49

Calimero.

Rhohan 9 mei 2016 om 14:01

Ik begreep het rijden van Connondale juist niet, maar daar hoor je Lefevre dan weer niet over. Die moet de prestatie van z’n ploeg natuurlijk wegzetten als een godsgeschenk en dat de andere ploegen op hun knietjes moeten om ze te bedanken voor deze sprintkans.

maklukzat 9 mei 2016 om 14:02

Typisch weer Lefevere. Verongelijkt zijn, terwijl daar totaal geen reden voor is.
Denkt hij nu echt dat andere ploegen de kastanjes uit het vuur gaan halen voor Etixx.

Rode Lantaarn 9 mei 2016 om 14:02

@slice: Ik had precies hetzelfde.

Sephiroth 9 mei 2016 om 14:04

ettix heeft maar een paar km opkop gereden zaterdag, en het zal zondag niet veel anders geweest zijn. Wat ik eerder niet snap is waarom alle sprinters in het wiel van kittel gaan hangen, ipv en masse voor hem te zitten. Ja hij heeft je slipstream, maar hij gaat hoe dan ook al sneller. Als hij dan nog om meerdere (essentieel deel)mensen heen moet, is het minder makkelijk om te winnen voor hem. Want dan moet hij en inhalen en kan hij niet knalhard rechtdoor gaan (beetje inhouden hier en daar, misschien wel een keertje ingesloten zitten etc)

Jorgs 9 mei 2016 om 14:04

Wat een wartaal, ik kan er amper uithalen wat hij nou eigenlijk meent te moeten zeggen…

Prima Facie 9 mei 2016 om 14:05

Toen ik de kop van dit artikel zag, dacht ik oprecht dat Lefevre zijn verbazing heeft uitgesproken dat er überhaupt teams waren die mee wilden rijden. Iedereen begrijpt mijn verbazing.

edit: spuit elf

LaurentJalabert 9 mei 2016 om 14:05

Ha!

Bertvd 9 mei 2016 om 14:08

Hahaha. Is dit humor?

nickdt 9 mei 2016 om 14:11

Lefevere, ga alsjeblieft met pensioen, je lijkt wel een oud wijf.

Oh nee, dat is een belediging voor die oudere dames. Lefevere is 100 maal erger.

michielbrands 9 mei 2016 om 14:12

1 april is al even geleden toch?

ikbenprocycling 9 mei 2016 om 14:18

Lefevere kan het met recht zeggen. Ik verbaasde me ook gisteren enorm dat andere teams niet beter de strijd aanbonden met Etixx. Sneue vertoning.

Eckhart 9 mei 2016 om 14:25

Ik zat op deze topic te wachten :p patje hervalt in zijn eeuwenoud gezaag…

LyndaLid 9 mei 2016 om 14:27

Haha, ik zou ook niet meer weten wat ik moest doen als andere teams zijnde.

Maar eigenlijk heeft Lefevre wel gelijk. Waarom zou je als je hier met een sprinter komt niet rijden om in ieder geval de KANS te hebben om voor winst te sprinten?! Het zou toch dommer zijn als je de kopgroep dan maar voorop laat? Wat moet bijvoorbeeld FdJ verder, als ze niet voor Démare willen rijden? Het is ook een signaal naar je sprinter als je niet voor hem wilt rijden omdat ie Kittel toch niet kan verslaan. Een juiste constatering ;), maar als je helemaal niet voor een sprint gaat ben je sowieso kansloos..

polke 9 mei 2016 om 14:28

Triestig , ze hebben de beste sprinter dan moeten ze maar rijden ook. Ze moeten die ploeg nog veel lastiger maken , de een demarreren na de andere .

mus van de maasstad 9 mei 2016 om 14:50

@LL

misschien eerst maar gewoon de mannen van etixx oproken zodat kittel geen treintje meer heeft?

Nu blijven die mannen frisser omdat andere ploegen meewerken in de achtervolging. Spaar je die dan kan jouw sprinter met een goede en frisse trein het misschien een keer winnen van die sprinter die 2x met 4 fietslengtes verschil wint

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair