‘Lefevere en Sergeant strijden om toptalent Laurens De Plus’

woensdag 12 augustus 2015 om 10:53

Laurens De Plus heeft de teams voor volgend seizoen voor het uitkiezen. Volgens Het Nieuwsblad zijn Marc Sergeant (Lotto Soudal) en Patrick Lefevere (Etixx-Quick-Step) de belangrijkste kandidaten om het 19-jarige Belgische toptalent in te lijven. Eerder werd al bekend dat ook Topsport Vlaanderen-Baloise interesse heeft, maar zij moeten waarschijnlijk onderdoen voor de aanbiedingen van de WorldTour-ploegen.

Momenteel rijdt De Plus nog voor Lotto Soudal U23. Sergeant zou de Oost-Vlaming pas in de zomer van 2016 hebben willen laten overkomen naar de hoofdmacht, maar ziet zich door de interesse van andere ploegen genoodzaakt om haast te maken. Lefevere nodigde op zijn beurt De Plus en zijn vader al uit voor een gesprek en zou maar wat graag het grootste talent van de belofteploeg van Lotto Soudal wegkapen.

De Plus maakte dit seizoen indruk in de aansprekende klimwedstrijden voor beloften. Zo werd hij onder meer tweede in de Ronde de I’Isard en de Valle d’Aoste, vierde in de Vredeskoers en vijfde in de Ardense Pijl.

Dit artikel delen:

23 Reacties

Wim Kruithof 12 augustus 2015 om 10:56

Lefevere die investeren wil in talenten binnen eigen landsgrenzen? Het lijkt bijna haaks op z'n beleid te staan.

Wheely 12 augustus 2015 om 10:57

Grappig, ik moet opeens denken aan een tirade van Lefevere dat andere ploegen talenten bij zijn opleidingsploeg zouden wegkapen. Lijkt mij in dit geval dat De Plus bij Lotto blijft.

josi 12 augustus 2015 om 10:58

Alleen de naam al houdt een grote belofte in. Ik hoop dat Lotto Soudal hem binnen haar gelederen kan houden.

Laatste man 12 augustus 2015 om 11:00

Ik zou voor Lotto gaan. Veel talenten breken daar door vanuit België. Etixx is meer een ‘buitenlands’ team met toppers (Mapei achtergrond). Niks mis mee verder hoor.

Verweggistan 12 augustus 2015 om 11:03

Ik hoop vooral dat De Plus zich niet gek laat maken, nog een (half) jaar LottoU23 of een jaar Topsport Vlaanderen is volgens mij niet verkeerd. Hij is pas eerstejaars belofte.

Mark 12 augustus 2015 om 11:06

Ik hoop dat De Plus bij Lotto Soudal/U23 blijft. In plaats van knechten voor Uran of Kwiatkowski of Cavendish, kan hij vaker een vrije rol krijgen bij Lotto. Gewoon lekker aanvallen en bergpuntjes pakken in WT rondes a la Lindeman.Daarnaast kan hij goed van de ervaring van Vandenbroeck, Montfort en Vanendert leren, die spreken zijn taal en niet Spaans/Pools/Engels. Daar moet je een 19-jarige niet mee belasten.

albertooo 12 augustus 2015 om 11:07

De Plus kan vast ook wel naar wat buitenlandse ploegen, dit is een open strijd. Sowieso rijdt hij beter nog een jaar bij de beloften.

LB108 12 augustus 2015 om 11:12

Het slimste zou zijn bij Lotto Soudal maar ik vrees toch dat Lefevere die jongen zot maakt en hij naar etixx zal gaan.. Zou zonde zijn met zo een talent te moeten gaan knechten van het begin..

DerEffe 12 augustus 2015 om 11:14

Met zijn achternaam lijkt Lotto-Jumbo op voorhand al het onderspit te delven.*

*Niet dat Lotto-Jumbo genoemd wordt, maar ik maak gewoon graag slechte grappen.

JuriaanM 12 augustus 2015 om 11:15

Als ie a half zo goed wordt als in PCM… :P Ik hoop dat deze jongen lekker bij lotto blijft!

vlek 12 augustus 2015 om 11:25

Ik neem aan dat hij ook zal luisteren naar ideeën over zijn kalender en de rol die hij zal krijgen binnen de ploeg. Ik vind het geen vanzelfsprekendheid dat hij bij Lotto beter af zou zijn. Lefevre heeft met zijn ploeg niet echt een geschiedenis in het brengen van dit soort jongens, maar in de ploeg leiding zitten een paar HTC-mannen die dat al wat meer hebben. Lotto kan dan weer schemeren met de begeleiding van JVDB en Wellens. Die eerste vertrekt echter en deed mogelijk veel op eigen houtje (met zijn eigen trainer), de tweede heeft dit seizoen bergop de lijn nog niet door kunnen trekken en reed een teleurstellende Tour zonder duidelijke oorzaak. Daarnaast zal De Plus misschien kijken naar het seizoen van Vervaeke, die toch meer om hem lijkt dan een Benoot. Geen makkelijke keuze.

laurens0605 12 augustus 2015 om 11:25

Ik hoop ook dat hij zijn verstand gebruikt en voor lotto soudal kiest.

Geraint 12 augustus 2015 om 11:29

@Wheely,
Lefevere is zelfs gestopt met zijn opleidingsploeg omdat de beteren telkens werden weggeplukt door vooral Lotto.

Dit zou wel eens het eerste koekje van eigen deeg kunnen worden.

Wheely 12 augustus 2015 om 11:29

De Plus markt is geopend!

@Geraint
Het is een vrije markt, zou goed kunnen inderdaad.

tdv21 12 augustus 2015 om 11:30

Kwiatkowski gaat sowieso al weg bij Etixx en Uran misschien ook, dus voor hen zal hij niet veel moete knechten. En als Van den Broeck naar Lefevre gaat kan deze een perfecte leermeester zijn. Lotto heeft met Wellens, Vervaeke, Monfort, de Clerq,… Al genoeg Belgische klimmers en Etixx heeft volgens mij toch dat tikkeltje meer budget en technologie.

Tokstar 12 augustus 2015 om 12:01

@juriaan
Lol, daar dacht ik ook meteen aan :D

Marakus 12 augustus 2015 om 12:11

@Wheely en Geraint,

Klopt moest ik ook gelijk aan denken, zie onderliggende link, na nog een keer gelezen te hebben moet ik toch nog erg lachen om de opmerking 'Ik betaal genoeg belastingen' misschien genoeg maar lang niet wat het zou moeten zijn :D

http://www.wielerflits.nl/nieuws/28416/gepikeerde-lefevere-stopt-sponsoring-opleidingsploeg-opqs.html

on: Lotto lijkt toch meer succes te hebben wat betreft het doorbreken van Belgisch talent ik zou daar blijven!

@tdv21, als en wanneer die renners weggaan komen er ook andere voor terug dus dat maakt niet zoveel uit.

fietskoen1 12 augustus 2015 om 12:20

De Plus past perfect in het plaatje van Lotto-Soudal. Een heerlijke ploeg, daar hoort De Plus meer dan thuis. Etixx kan je niet meer echt beschouwen als een ‘Belgisch’ team. Had het zelf wel geweten…100% voor Lotto.

Orakel 12 augustus 2015 om 13:08

Wat maakt het uit? Hij is pas 19 en heeft nog 2 seizoenen nodig om zich echt te laten zien op het hoogste jeugdniveau (L'Avanir). Op zijn 21 is er nog genoeg tijd, zeker mits hij laat zien om echt top de internationale klimtop te behoren op jeugdniveau. De Yates wijze.

Koersmaniak 12 augustus 2015 om 14:17

Hij is bijna 20, dat is jong om prof te worden, zeker als klimmer.
Maar welke uitdagingen heeft hij nog bij de beloften? In de rittenkoersen die hem liggen eindigde hij al hoog, volgend jaar moet hij ze al bijna winnen wil hij progressie maken.
Maar misschien inderdaad nog een half jaartje beloften en dan de overstap naar de profs om dan 2017 als volwaardige prof te starten.
Zoals ik reeds zei in ander topic: welke wedstrijden die hem liggen kan hij bij tsv rijden?

Dayer Quintana 12 augustus 2015 om 18:29

Zou dwaas zijn om volgend jaar in dienst van Uran te moeten rijden, zie hem liever bij Lotto volgend jaar enkele ‘kleinere’ koersen rijden zoals Eneco, Turkije,Utah waar hij zijn talent al kan laten zien en volledig vrij is.

Musselwhite 13 augustus 2015 om 10:01

Volgens Het Nieuwsblad is het Etixx-Quick Step geworden en misschien maar normaal ook. Vervaeke is helemaal weggedeemsterd, Wellens is wat op de sukkel en niet alleen in de Tour en de drie vorige dagen waren Wellen, Benoot en Broeckx opgenomen in de trein van Greipel. Volgens De Cauwer is dat niet de beste manier om u voor te bereiden op vrijdag, zaterdag en zondag.

Van alle talenten die al naar Lotto-Soudal gegaan zijn, hoeveel hebben het gemaakt maar bij Etixx-Quick Step zijn er nu twee, Alaphilippe en Vakoc.

mic1984 14 augustus 2015 om 13:02

klopt. EQS is zeker geen slechte ploeg om te beginnen. Je kan de druk weghouden want je bent helper voor andere toppers. En als je zelf echt goed genoeg bent dan kom je vanzelf boven drijven. Zie alaphilippe en vakoc, maar ook kwiat daarvoor al.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair