Leadout-man Stijn Steels blijft Deceuninck-Quick-Step een jaar langer trouw

maandag 25 oktober 2021 om 11:15
Leadout-man Stijn Steels blijft Deceuninck-Quick-Step een jaar langer trouw

foto: Cor Vos

Stijn Steels koerst ook komend seizoen voor Deceuninck-Quick-Step. Het WorldTeam van Patrick Lefevere maakte vandaag bekend dat de 32-jarige Belg, die veelal een dienende rol vervult bij de ploeg, zijn aflopende contract heeft verlengd tot eind 2022.

Steels prijst het professionalisme binnen Deceuninck-Quick-Step, laat hij weten op de website van de ploeg. “Het is ongelooflijk om deel uit te maken van deze groep, van deze fantastische ploeg die maar blijft winnen. Het professionalisme is zo hoog, dat het zo’n verschil maakt om een renner hier te zijn of in een andere ploeg. Iedereen in het team, elke medewerker, probeert zijn werk zo goed mogelijk te doen en dat geeft je extra motivatie om te blijven presteren. Dat is de grootste kracht hier.”

‘Fantastisch om dit te kunnen blijven doen’
De Belgische renner is blij dat hij zijn huidige rol kan blijven vervullen. “Samen met Tim (Declercq, red.) ben ik gaan studeren, en Yves (Lampaert) heb ik ook wat later leren kennen. Prof worden was onze droom, en nu samen in dezelfde ploeg zitten, is gewoon mooi. Ik ben nu tien jaar profrenner, ik weet wat mijn job is, en werken voor de kopmannen van de ploeg geeft me veel voldoening. Ik ben zelf geen topsprinter, maar ik kan een leadout doen, gaten dichtrijden en korte versnellingen maken. Om dit te kunnen blijven doen bij de Wolfpack is fantastisch”, aldus Steels.

Volgens ploegmanager Lefevere weet Steels precies wat zijn taak is en laat hij altijd alles voor de ploeg. “Stijn heeft de voorbije twee jaar getoond waartoe hij in staat is. Hij is al behoorlijk ervaren en dat is ook een voordeel om hem als een van de helpers te hebben. Rond de leiders van het team die het op de lijn moeten afmaken, heb je teamgenoten nodig die even belangrijk zijn als hun leider. We zijn blij dat we Stijn nog een jaar bij ons hebben.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Chasse_patate 25 oktober 2021 om 11:25

Een goede knecht. Niet meer en niet minder.

Arry1338 25 oktober 2021 om 11:40

Ik zou het woordje ‘goede’ misschien nog achterwege laten. Er zijn er te veel van zijn niveau om het nog specifiek goed te noemen. Hij mag blij zijn dat hij zichzelf al 10 jaar prof mag noemen. Er zijn betere geweest die het niet zo lang hebben kunnen/ mogen zijn.

Chasse_patate 25 oktober 2021 om 12:55

Dat is waar Arry. Hij heeft geluk dat hij een Belg is en voor een Belgische ploeg rijdt. Dat heeft hem gered.

JV doet dat toch anders. Die verlengen gewoon niet met Taco en BJ terwijl dat wel Nederlandse knechten zijn. Die kijken echt naar kwaliteiten.

Maar goed aan de andere kant. Lefevre zal hem gewoon een minimum contract hebben geboden. Met daarbij het verhaal dat hij daar blij mee mag zijn. Dat geen enkele andere ploeg hem die kans zou geven Zal geen euro meer verdienen.

Chaba 25 oktober 2021 om 13:04

Zou het helpen dat hij het neefje van is?

Verweggistan 25 oktober 2021 om 13:43

Bij Quickstep willen ze ook vooral scoren in vlakke wedstrijden en ze hebben vaak ook meerdere renners die kans maken op een overwinning in de ploeg. Dan heb daar ook een paar renners nodig die urenlang op kop rijden en/of zich volledig wegcijferen voor de kopman, zoals Keisse, DeClercq en Steels. Die renners weten vooraf dat ze daarvoor gehaald zijn (en niet om ook maar te proberen enig resultaat te rijden) en als ze hun werk goed doen, is het ook logisch dat ze mogen blijven.

Maillot à Pois 25 oktober 2021 om 14:03

Omgekeerd is het ook zo dat er voor een renner als Steels, die van zichzelf beseft dat hij te kort komt om persoonlijke ambities te koesteren, geen betere ploeg om voor te rijden dan DQS.
En er zijn zeker nog heel wat renners van zijn niveau, maar van Steels is Lefevere zeker dat die zich volledig schikt in de rol die van hem verwacht wordt. En ga er verder maar van uit dat hij meer dan goed genoeg is voor die rol, anders verlengt Lefevere hem gewoon niet. Daarvoor is hij te veel zakenman.

Michelangelo 25 oktober 2021 om 15:57

Als je het mij vraagt een niet zo bijzondere renner, maar wel gewoon nuttig voor de ploeg. Een elftal met 11 Messi’s gaat geen kampioen worden zullen we maar zeggen.

Ik heb echter weinig met de ophemelende blabla over de ploeg. Alsof de rest van de ploegen maar wat aan rommelt…

legrandbornand 29 oktober 2021 om 11:23

@chasse_patate als jij nu ook maar één ogenblik oprecht denkt dat er bij DQS ook maar één renner aan een minimumcontract rijdt, dan heb je echt weinig kaas gegeten van wielrennen. Of beter nog géén kaas…

Murcia 25 oktober 2021 om 16:09

Kun je geen buil aan vallen deze verlenging, slechts een jaar en een pure knecht die weet wat zijn plaats is. Bij deze ploeg deel je als knecht ook lekker mee in de premies gezien het aantal overwinningen en dat is ook wat waard.

Herwig Dergent 26 oktober 2021 om 01:10

Slimme en nuchtere jongen, kent zijn plaats en doet zijn werk naar behoren !
En ja ik zit ook liever in het winnende kamp !

Chaba Jimenez 26 oktober 2021 om 15:10

topper met verstand van zijn vak nl. werken voor de ploeg

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone