LBL: Team BikeExchange met Chaves, Groupama-FDJ rond Gaudu

vrijdag 23 april 2021 om 12:10
LBL: Team BikeExchange met Chaves, Groupama-FDJ rond Gaudu

Esteban Chaves - foto: Cor Vos

De selecties voor Luik-Bastenaken-Luik blijven maar binnendruppelen. Ook Team BikeExchange en Groupama-FDJ zijn klaar voor de Waalse klimklassieker. De Australische formatie trekt met Esteban Chaves en Michael Matthews naar Luik, David Gaudu is de kopman van Groupama-FDJ.

Chaves, de nummer acht van de voorbije Waalse Pijl, kan niet wachten om zondag een rugnummer op te spelden. “Ik heb vertrouwen opgedaan in de Amstel Gold en de Waalse Pijl. Luik-Bastenaken-Luik moet mij nog beter liggen. We hebben een sterke ploeg, met ook nog Michael Matthews en een frisse Lucas Hamilton. Ik kijk echt uit naar deze wedstrijd.”

Met Chaves, Matthews en Hamilton starten er drie renners op gelijke voet. “Ik verwacht dit jaar wel een andere wedstrijd, aangezien nu iedereen weer heeft gepiekt naar deze periode. Ik ga uit van een selectieve wedstrijd”, aldus ploegleider Matt White. Brent Bookwalter, Christopher Juul-Jensen, Tanel Kangert en Mikel Nieve zijn de andere namen.

Ook Groupama-FDJ kan meerdere renners uitspelen in de finale, al lijkt David Gaudu wel de grootste kanshebber op de overwinning. De explosieve Fransman is de nummer zeven van de voorbije Waalse Pijl en werd twee jaar geleden al eens zesde in Luik. Met Valentin Madouas en Rudy Molard staan zondag nog twee interessante renners aan de start.

Selectie flag-au Team BikeExchange voor Luik-Bastenaken-Luik (25 april)
flag-us Brent Bookwalter
flag-co Esteban Chaves
flag-au Lucas Hamilton
flag-dk Christopher Juul-Jensen
flag-ee Tanel Kangert
flag-au Michael Matthews
flag-es Mikel Nieve

David Gaudu – foto: Cor Vos

Selectie flag-fr Groupama-FDJ voor Luik-Bastenaken-Luik (25 april)
flag-fr Bruno Armirail
flag-fr William Bonnet
flag-fr David Gaudu
flag-fr Matthieu Ladagnous
flag-fr Valentin Madouas
flag-fr Rudy Molard
flag-fr Romain Seigle

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair