Lars van der Haar stapt over naar de profs

vrijdag 3 februari 2012 om 11:08

Veldrijder Lars van der Haar is bezig aan zijn laatste seizoen als belofte. Volgend seizoen maakt hij de overstap naar de profs, zo laat zijn ploeg Rabobank vandaag weten. Hij tekende een contract van drie jaar bij de bankiersploeg. Onze 20-jarige landgenoot werd vorige week voor de tweede opeenvolgende keer wereldkampioen bij de beloften en meent klaar te zijn voor een stap hogerop.

“Je allereerste profcontract is toch wel een mijlpaal, iets waarvoor je altijd hebt getraind”, aldus Van der Haar. Dat hij meteen voor drie jaar zekerheid krijgt, stelt hij zeer op prijs: “Het is belangrijk om vertrouwen van de ploeg te krijgen en om zelf ook de ploeg vertrouwen te geven. Ik denk dat ik zeker drie jaar nodig heb om me verder te ontwikkelen binnen de ploeg en bij de profs.”

Door zijn jonge leeftijd moet de Internationale Wielerunie nog wel dispensatie verlenen voor de overstap, maar daaromtrent worden geen problemen verwacht. “Ik heb daar rond het afgelopen WK al informeel met mensen van de UCI over gesproken, en ze stonden niet afwijzend tegenover het verzoek”, zegt Jan ten Tusscher, teammanager van het Rabo-Giant Offroad Team.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone