Lars van der Haar over terugkeer: “Er is nog geen datum, omdat er nog geen zekerheid is”

vrijdag 16 december 2016 om 08:49
Lars van der Haar over terugkeer: “Er is nog geen datum, omdat er nog geen zekerheid is”

foto: Sirotti

Buiten de schijnwerpers van de aandacht werkt Lars van der Haar aan zijn terugkeer in het crosspeloton. Zijn hoop was gevestigd op een rentree, op nieuwjaarsdag, in Baal, maar of dat gaat lukken is de vraag. “Er is nog geen datum, omdat er nog geen zekerheid is”, zegt hij tegen Sporza.

De veldrijder van Giant-Alpecin is herstellende van een spierscheur van maar liefst tien centimeter in zijn bovenbeen. . “De revalidatie verloopt naar wens. De spierscheuring herstelt netjes, maar sprints en intervaltrainingen zitten er nog niet in. Ik fiets al twee weken en ben zeer gemotiveerd om zo snel mogelijk terug te komen.”

De Nederlandse crosser gaat er wel vanuit in januari weer te kunnen koersen. “Ik durf wel te zeggen dat dat moet lukken”, vervolgt hij tegen Sporza. “Ik wil graag nog enkele wedstrijden rijden. Als je er nu mee stopt en in maart opnieuw begint, weet je helemaal niet waar je staat. Het is beter om er alles aan te doen om met een goed gevoel af te sluiten. Of ik dan nog aan het WK denk? Als ik weer volop kan trainen, dan kan ik een redelijk niveau halen. Misschien is dat niet het niveau voor een podiumplaats, maar wel voor de vierde of vijfde plek.”


Dit artikel delen:

4 Reacties

HoofdIsVrij 16 december 2016 om 09:31

Toch wel flink balen dat zo door twee blessures eigenlijk je hele seizoen naar de vaantjes is.

Wheely 16 december 2016 om 10:35

Larsendag?

Echt rot voor hem, heel het seizoen weg.

assen 16 december 2016 om 12:32

Inderdaad erg vervelend. Maar gelukkig hoeft dit geen blijvend gevolg op zijn carriere te hebben, dus kop op!

Pingdo 16 december 2016 om 13:55

“Ik had waarschijnlijk een koers kunnen winnen tegen Mathieu en Wout”. Ik weet niet wat voor medicatie deze Lars krijgt, maar hij moet blij zijn als hij het achterwiel van Pauwels had kunnen zien dit seizoen.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair